SAĞLIK

"COVID, depresyon ve intiharı yaygınlaştırdı"

Bursa'da Psikofarmakoloji Derneği tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Güncelleme Sempozyumu, “COVID-19 Pandemisi Sürecinde Psikiyatri: Zorluklar ve Fırsatları” konu başlığında 10-11 Nisan tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek.

06-04-2021 09:27

BURSA (İGFA) - Uluslararası Güncelleme Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Kemal Sayar, 10-11 Nisan tarihlerinde online olarak yapılacak olan sempozyumda, ulusal ve uluslararası arenada alanında uzman isimlerin önemli sunumlar gerçekleştireceğini ifade etti. Sempozyumda COVID-19 Pandemisi ve Psikiyatri ilişkisinin ele alınacağını ifade eden Uluslararası Güncelleme Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı Psikiyatrist & Psikoterapist Prof. Dr. Kemal Sayar, COVID pandemisinin özellikle depresyon ve anksiyete bozukluklarını yaygınlaştırdığını belirtti.

COVID pandemisinin özellikle depresyon ve anksiyete bozukluklarını yaygınlaştırdığını ifade eden Prof. Dr. Sayar,  “COVID’in bazı psikiyatrik rahatsızlıkları artırdığını biliyoruz. Karantina süreci ve kapalı kalma koşulları insanlarda intihar düşüncelerini arttırdı. Japonya ve İngiltere’den gelen çalışmalar intihar oranlarının giderek arttığını bize gösteriyor. Uzun süreli karantinanın travma benzeri etki yarattığı ve insanlarda da travma sonrası stres bozukluğu belirtileri olduğu görülüyor” dedi.


Editor : Alaaddin Ala
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR