YAŞAM

Dargeçit İlçesi Doğalgaza Kavuştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Dargeçit İlçesinin doğalgaza kavuşması nedeniyle düzenlenen “Doğalgaz Meşale Yakma” törenine katıldı.

Dargeçit İlçesi Doğalgaza Kavuştu
30-12-2021 10:17
30-12-2021 10:25
MARDİN
Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Dargeçit Kaymakamı Ömer Özbay, Büyükşehir Belediye Genel 
Sekreteri Murat Süzen, Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Akmercan Doğalgaz Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “Doğalgazın ilçemize gelmesi için belediye başkanımızın çok büyük bir emeği var. Gece demedi, gündüz demedi ciddi bir çaba sarf etti. Bu sesi, Sayın 
Cumhurbaşkanımız ve Enerji Bakanımız duyarak Dargeçit’e verdikleri sözü yerine getirdiler. En geç ikinci ayda tüm vatandaşlarımız konutlarında ve işyerlerinde doğalgazlarını çok rahat bir şekilde açıp yakabilecekler.” dedi.
Türkiye’nin enerjide geldiği noktaya dikkat çeken Vali Demirtaş, “Küçük bir tüp almak için bir hafta, 10 gün sırada beklerdik. Ama bugün doğalgaz evlerimizde olacak. Daha ucuza yakacağız, daha temiz ve konforlu olacak. ” diye konuştu.
Doğalgazın ilçeye hayırlı olmasını dileyen Vali Demirtaş, emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.
Doğalgazın Dargeçit için bir hayal olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ise, doğalgazın ilçeye gelmesi için kendilerine büyük destekleri olan Vali Demirtaş’a ilçe halkı adına teşekkür etti.
Aksoy, konuşmasının devamında şunları söyledi:“Seçim vaatlerimin arasına doğalgazı yazdığımda birçok arkadaşım bunun büyük mesele olduğunu söyleyerek çıkarmamı söylediler. Bu millete hizmete hizmet etmek için bu işe girdik. Zoru başarmazsak göreve gelmemizin de bir anlamının olmayacağını ifade ettik. Güçlü bir hükümetimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız destekleri olacak. Ve doğalgazın vaatlerimizin arasında kalacak dedik.”
Yapılan konuşmaların ardından, doğalgaz açılışının yapılmasını temsil eden meşale yakıldı.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR