YAŞAM

Depremzede Çocuklar Spor Turnuvasıyla Moral Buldu

Depremden etkilenen illerden Mardin’e gelen ailelerin çocukları kendileri için düzenlenen spor turnuvalarıyla moral buldu. Turnuvada dereceye girenlere ödül verildi.

 Depremzede Çocuklar Spor Turnuvasıyla Moral Buldu
07-03-2023 17:56
07-03-2023 18:03
MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mardin AFAD ve işbirliğinde gerçekleştirilen spor oyunları turnuvalarında çocuklar hem eğleniyor hem de yaşadıkları olumsuz duyguların izlerini siliyor.

Gönüllü Üniversite Öğrencilerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen turnuvalara 6-18 yaş arası bütün çocuklar katılıyor.

Futbol, Voleybol ve Masa Tenisi alanlarında düzenlenen ve iki hafta süreyle devam eden spor turnuvaları sonunda Üniversite kampüsünde bulunan KYK Kasımiye Öğrenci Yurdunda ödül töreni yapıldı. 

Ödül törenine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, misafir aileler ve çocuklar katıldı.

 Şampiyonlar Ödüllerini Rektörün ve Gençlik Spor Müdürünün Elinden Aldı

Düzenlenen oyunlarda şampiyon olan takım ve oyuncu çocuklar şampiyonluk ödüllerini Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik’in elinden aldılar.

Bölgemizde yaşanan depremin ilk anından itibaren yerleşkelerini vatandaşlara açan ve depremin yaşandığı illere destek çalışmalarını başlattıklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, deprem nedeniyle yaşanan göç sonrası da depremin yaralarını sarmak için bütün imkanları ve insan kaynaklarıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

 Özcoşar: Çocukların Yüzündeki Işıltı Büyükler İçin Yaşam Sevinci Olacak

Çocukların gözündeki ışıltının büyükler için yaşam sevinci olduğunu belirten Özcoşar, çocukların yüzündeki küçük tebessümlerin büyük mutlulukları getireceğini anlattı. 

 Depremzede Çocuklardan Anlamlı Teşekkür

Deprem mağduru çocuklara yönelik Spor Oyunları Turnuvalarının ödül töreninde Mardin’de misafir kalan çocuklar çocuklar, imzalarını atıp Mardin Artuklu Üniversitesine  teşekkürlerini yazdıkları tişörtü Rektör Özcoşar’a hediye ettiler.

 Bölgemizde yaşanan deprem sonrası bölgeden Mardin’e ailelerin ve çocukların gelmeye başladığı günden itibaren ailelere ve çocuklara yönelik etkinliklerine başladıklarını söyleyen Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, çocuklar güldüğünde yeniden bütün dünyanın güleceğini sözlerine ekledi.

 Ödül töreninin sonunda Rektör Özcoşar tarafından bütün çocuklara hediye verildi. Program çiğ köfte ikramıyla sona erdi.    

  


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR