YAŞAM

Depremzedeler İçin Hayır Çarşısı Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gönüllü kadınlar tarafından, depremzedeler yararına ‘Hayır Çarşısı’ açıldı.

Depremzedeler İçin Hayır Çarşısı Açıldı
09-03-2023 09:34
09-03-2023 09:39
MARDİN

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve büyük yıkıma neden olan depremin yaraları sarılıyor. Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gönüllü kadınlar tarafından ‘Karşılıksız İyilik Yapan Güzel İnsandır’ sloganıyla depremzedeler yararına 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında ‘Hayır Çarşısı’ açıldı. Gönüllü kadınlar, Hayır Çarşısında açtıkları çadırlarda el emeği göz nuru yemek çeşitleri, el sanatları ve takı çeşitlerini gelirini depremzedelere göndermek üzere sattı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, il protokolü ve kadınların katılımlarıyla Hayır Çarşısının açılışı gerçekleştirildi. Vali Demirtaş, stantları tek tek gezerek, kadınların, Kadınlar Günü’nü kutlayıp yaptıklarından dolayı teşekkür etti.  

Vali Demirtaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremlerin ardından Mardinlilerin depremzedeler için seferber olduğuna dikkat çekti. 

Depremzedelerin yararına Hayır Çarşısının açıldığını aktaran Vali Demirtaş, "Bugünde kadınlarımız deprem bölgesine yardımda bulunmak için kendi evinde yaptığı yemekler ve kıyafetleri satarak yardımda bulunacak. Buradan gelen gelirleri bağışlayacaklar. Böyle zor sıkıntılı bir günde dayanışma içinde olmaları bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Emekleri için tüm kadınlara teşekkür ediyorum” dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR