YAŞAM

Dünya Şampiyonu Güreşçi Mardin’de

Rus Vatandaşı Dağıstanlı Dünya Güreş Şampiyonu Shamil Azizov Mardin’de tarihi mekanları gezdi

Dünya Şampiyonu Güreşçi Mardin’de
15-01-2022 22:34
16-01-2022 17:17
MARDİN

        Güreşte başarıya doymayan Dağistanlı  Shamil Azizov, merak ettiği yerler arasında gördüğü, Mardin’e geldi. Bilim insanı Malik Kerimov ile Mardin’e gelen başarılı güreşçi Azizov, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti, ve Kasimiye Medresesini gezdi, hayran kaldığını söyledi.

       Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka ve Mehmet Çelik’in gezdirdiği Güreşçi Azizov ve bilim insnası Kerimov Mirastan çeşmesinden su içti, Kasımiye Medresesinin havuzuna para atıp dilek diledi.

       Güreşçi Shamil Aziziov, öğrencilik yıllarında 40 kiloda aldığı birinciliği bir daha bırakmadığını, 91 kiloda Avrupa ve Asya birinciliğini, 30 Aralık 2021 de ise ağır sıklette dünya birinciliği madalyası ve altın kemeri aldığını söyledi. Azizov “ Güreşe Dağıstanlılar damgasını vuruyor. Farklı ülkelerin vatandaşı olan3 güreşçi dereceleri paylaştı. Dağıstan’da dereceye giren güreşçi, dünyada da başarılı olur. Dağistan’da güreşçi doğuyoruz” dedi.

        Dünya Şampiyonu Güreşçi Azizov, Mardin’in tarihi dokusuna hayran kaldığını, bri günlüğüne geldiği Mardin’de 2 gün kalamaya karar verdiğini, Mardin yemeklerinin de tadına doyum olmadığını sözlerine ekledi.

       Dünya Güreş Şampiyonu Shamil Azizov aynı zamanda, Avrupa Müslüman Forumu Başkanı eski Milletvekili  Abdulvahit Niyazov'un da başkan yardımcılığını yapıyor


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR