MAGAZİN

Durukan 5. Kişisel Fotoğraf Sergisini Açtı

-Emekli Öğretmen Adil Durukan Çukurovayı Fotoğraflara Yansıttı

Durukan 5. Kişisel Fotoğraf Sergisini Açtı
12-05-2014 11:01

                 Adana'nın Kadirli ilçesinde uzun yıllar öğretmenlik yapan ardından Halk Eğitim Müdürlüğü yapan Adil Durukan Osmani'ye il'inde 5. Kişisel fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine açtı.

                  Eğitimci ve fotoğraf sanatçısı Adil Durukan ilk sergisini 1996 yılında  'Sedir Ağacı' adlı fotoğraf sergisini açtı. Emekli olduktan sonra yaşamını fotoğraf ile bütünleştiren Durukan, 'Çukurovada 4 Mevsim' ve ' Çukurova Çiçekleri' sergilerini açtı. 5. kişisel fotoğraf sergisini Osmaniye İl'inde Korkut Ata Üniversitesi Bahar şenliğinde 'Son ehiller ve Çukurova Çiçekleri' adı altında açtı.

                Durukan, Çukurova'nın zenginliklerini ve geri planda kalan değerleri öne çıkarmayı amaçladığını söyledi. Çukurova deyince herkesin aklına narenciye, pamuk tarlaları ve geniş bir tarım alanı geldiğine vurgu yapan fotoğraf sanatçısı Adil Durukan 'Oysa Çukurova'nın görünmeyen, geri planda kalan çok güzel değerleri var. Ben bu farklılıkları öne çıkarmak istiyorum.Çukurova çiçekleri sergisi yoğun ilgi gördü.Sedir ağaçları da çok beğenildi. Hedefimde Çukurova'da var olan ve kaybolmaya yüz tutmuş sanatları fotoğraflamak var. Farklı çiçek türlerini çekmek istiyorum, farklı simaları, sosyal yaşamın özünü çalışmak istiyorum. Geleceğe miras bırakmak adına güzel çalışmalar yapmak istiyorum. Sergilerimde yanımda olan fotoğraf dostlarına, yetkililere teşekkür ediyorum' dedi.

             Fotoğraf turlarına birkaç defa birlikte çıktığımız fotoğraf sanatçısı Adil Durukan'ı tebrik ediyoruz.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR