YAŞAM

Gazeteci Adnan Avuka 68. Doğum Gününü kutladı

Yarım Asırlık Gazeteci Adnan Avuka, 68 nci Doğum gününü ailesi ve dostlarıyla kutladı.

Gazeteci Adnan Avuka 68.  Doğum Gününü kutladı
03-07-2018 08:45

1966 yılından bugüne kadar gazetecilik mesleğini ifa eden  gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka 68 nci doğum gününü   Artukbey Cafede çocukları, torunları,  Ak parti il Başkanı Nihat Eri, Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi eğitim görevlisi Mesut Areker, Mardin PTT Baş Müdürü Abdulkadir Karaboğa ,Mardin Gazeteciler Derneği ve  Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ile birlikte kutladı.

 Avuka´nın Çocukları Serdal, Özlem, Merve ve torunları, İrem, Berat,  Adnan ve Gökçen tarafından hazırlanan doğum günü, Artukbey Cafede mahalli  sanatçısı şeyhmus Alpaslan ve ekibinin müzik dinletisi ile kutlandı.

Avuka´nın doğum gününe katılan Ak Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri ? Adnan beyi yıllardır tanırım. Gazetecilik mesleğinde çok başarılı adımlar attı. Şuanda 100´den faza ödülü vardır. Yıllar öncesi tanıdığım Adnan Avuka kardeşimiz o yılların meslek heyecanı şu anda bile mevcuttur. Kendisine her zaman ? Adnan bey neye borçlusun bu hızını? derim o bana söylediği tek şey? Dürüst olmak,memleket sevgisi ve  menfaat peşine koşmayacaksın,yaptığımız gazetecilik önce Allah korkusu ve daha sonra memleket sevdalığı? içimizde yaşatmak gerekir,takibi eşimin de  bu konuda bana çok yararı vardır,her zaman destek görüyorum ve görmeye devam ediyor?

                        Adnan Avuka´nın bir haber anısını şöyle anlatıyor

 1970 yılında Mardin ticaret lisesinde okuyordum.Mazıdağı ilçesinde bir olay olmuştu.haberi alabilmek için okul Müdürü Muzaffer Babaoğlu´dan izin aldım ve cebimde bir kuruşum yoktu,ben on zaman  Hürriyette çalışıyordum ve Mardin ,Mazıdağı ve Diyarbakır´a kadar koşarak haberi tüm arkadaşlardan önce  haberi yetiştirdim dönem büro şefim Talat Polat idi herkes 130 kilometreyi  nasıl koştu bu adam diye konuşuyorlardı  zaten ben o tarihlerde çok iyi bir Maratoncuydum hep koşularda birinci gelirdim ve hasan Pulur millette bir yazısını gördüm? Maratoncu gazeteci Adnan Avuka? diye manşet olmuştum. Anlatmak isteğim şey bu mesleği seveceksen tam anlamı ile sev,Bu meslek çok şerefli bir meslektir,İnşallah yeni nesiller arkadaşlarımız bizi takip ederler?

0. 07.1950 doğumlu olan gazeteci ve fotoğraf sanatçısı arkadaşımız Adnan Avuka  mesleğe başladığı  1966 yılından bu yana halen haber peşinde koşar ve kendi fotoğraf çeker haber yapar

 MARDİNDE DİZİ FİLİMLERE ÇEKENLER DEFALARCA TEKLİF EDİLDİ AMA HİÇ BİR DİZİYE GİRMEDİ

Mardin de gazetecilik hayatında çeşitli olaylarla karşılaşan Avuka film yapımcıları i ve özellikle dizilerde oynamak için çok teklifler aldı ama hiç birisine yeşil ışık yakmadı. Ülkemiz ve  10 ülkede açtığı Mardin tanıtım sergilerinde yerli ve bayancı televizyon ekranlarında çıktı ve Mardin tanıttı. Avuka? Bizim reklama ihtiyacımız yoktur her şey Allah ve memleket için yaparız? Diye cevap verdi.

            KAYINBABA VE DAMATI EMRE KOBUL AYNI GÜNDE DOĞMUŞLAR

        Avuka´nın küçük kızı Merve´nin eşi Polis memuru Emre Kobul  28 yaşına basması ve bu iki doğum günü beraberce yaparak mutluluklarına  bir mutluluk dana eklediler.Aslan Amasyalı  olan damat Emre Kobul ? Benim kayım babam bir tanedir,onu çok seviyoruz,.?Derken Adnan Avuka ise? Allan her mutlu ve mesut olmak isteyen insanlara benim damatlarım gibi genç kızlara da aynı damatlar versin, hepsinden memnunum? Dedi.

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR