YAŞAM

Halk Eğitimden Kızılay'a Destek

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla Kızılay’ın ulusal kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Halk Eğitimden Kızılay'a Destek
14-02-2024 19:08
14-02-2024 19:12
MARDİN

      Türk Kızılayı, Türkiye'nin birçok bölgesinde etkisini göstermeye başlayan kış koşullarında kan bağışlarının etkilenmemesi ve stokların artırılması için "Birbirimize candan bağlıyız" sloganıyla kampanya başlattı. 14 Şubat 2024 Çarşamba günü bütün öğretmen ve usta öğreticileriyle bu kampanyaya yoğun bir şekilde katılım sağlayan Artuklu Halk Eğitimi Merkezinin bu çağrısına kursiyerlerden de katılım desteği geldi.

          15 Temmuz Şehitler Parkında Kızılay’ın kan toplama merkezinde kan bağışı kampanyasına destek veren Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ufuk Çete, Kızılay’ın sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediği bu kampanyasında Artuklu Halk Eğitimi Merkezi olarak kan bağışının önemine dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturarak toplumun bu konuda duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Düzenli olarak her yıl kan bağışında bulunan Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılarından Davut Baydar ise kan veren kişinin sağlığının da kan alan kişininki kadar önemli olduğunu, bu sebeple kan alımından önce bağışçının fiziki muayenesinin yapıldığını bildirdi. 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabileceğini ifade ederek, kan bağışı sürecinin form doldurma, doktor kontrolü ile kan alım işlemi dahil 30 dakikayı geçmediğini söyledi.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR