YAŞAM

Kırsalda Kalkınma Hamlesi

Özel Ağaçlandırma Projeleri İle Türkiye Yeşilleniyor, vatandaşın refah düzeyi yükseliyor

Kırsalda Kalkınma Hamlesi
07-04-2021 13:29
07-04-2021 13:32
MARDİN

Orman Mühendisi Serdar Acar, özle ağaçlandırma projeleri ile Türkiye’nin yeşillendiğini, vatandaşın refah düzeyinin yükseldiğini söyledi.

Mardin’de özel ağaçlandırma müracaatlarının başladığına dikkat çeken Orman Mühendisi Serdar Acar, bozuk orman alanlarında hazine arazilerinde ve  sahipli arazilerde  şahıslar veya şirketler tarafından hazırlanan orman genel müdürlüğünce uygun görülüp onaylanan projelere özel ağaçlandırma yaptırılabildiğini kaydetti. Acar müracaat için aranan şartları şöyle sıraladı”Özel ağaçlandırma çalışmaları için saha büyüklüğünün minimum, orman arazilerinde 5 dekar, Tapulu arazilerde 5 dekar, Hazine arazilerinde ise 20 dekar olması gerekmektedir. Şahıslar en fazla 500 dekar alanda şirketler ise bir defada en fazla 3 bin dekar alanda özel ağaçlandırma yapabilirler” dedi

    Orman Mühendisi Acar,Özel ağaçlandırma yapılacak çalışmalarda hangi fidanların dikilebileceği konusunda ise şunları söyledi. “Odun dışı gelir getirici türlerden; Ceviz, badem, zeytin, antepfıstığı, alıç, mahlep gibi türlerle özel ağaçlandırma çalışması yapılabilir. Orman arazilerinde müracaatlar nisan ve eylül aylarında  e-devlet üzerinden Orman Genel Müdürlüğüne, Hazine arazilerinde müracaatlar ise defterdarlık veya milli emlak şefliklerine yapılmaktadır.

Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman Köyü Kütüğüne Kayıtlı Olup, 30 dekara kadar yapılacak odun dışı ağaçlandırmalarda proje sahibine  %65 , diğer, başvurular için se proje sahibine  %25 hibe desteği verilmektedir. Özel ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi için en yakın orman idaresine başvurabilir” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR