YAŞAM

Kısıtlama kararlarının ardından Mardin cadde ve sokakları boş kaldı.

Bölgenin en hareketli turizm noktalarından biri olan Mardin bir anda sessizliğe büründü.

Kısıtlama kararlarının ardından Mardin cadde ve sokakları boş kaldı.
14-04-2021 15:15
14-04-2021 15:17
MARDİN
Kısıtlama kararlarının ardından Mardin cadde ve sokakları boş kaldı. Bölgenin en hareketli turizm noktalarından biri olan Mardin bir anda sessizliğe büründü. Antik Kentin en işlek caddesi olan 1’inci caddede bile esnaf ve as sayıda turistlerden başka insanın bulunmaması dikkat çekti. Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından, içişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen kısmi kapanma genelgesi kapsamında alınan kararlara uyulması çağrısında bulundu.
Mardinli iş insanları ve esnafları ise antik kentin normalde Ramazan aylarını sessiz ve sakin geçirdiğini belirterek, “Ancak kent halkı olarak zaten kurallara uyuyoruz. Bu da koronavirüs risk haritasında kendini gösteriyor zaten. İnşallah bayramdan sonra ülke genelinde vallalar yeniden azalır” yorumunda bulundu.
Dünkü kabine toplantısı sonrasında değişen Türkiye’nin Koronavirüs risk haritasında her yüz bin kişiden 63.06’lık oranla Türkiye’de en az koronavirüs bulunan 6 il arasında yer edinen Mardin’de alınan kısmi kapanma kararlarının ardından sessizliğe büründü. Aylardır Türkiye’de en az riskli iller arasında bulunduğu  için yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Mardin, dünkü kısmi kapanma kararlarının ardından adeta hayalet kente döndü. Antik kentin dar sokaklarında insanlara pek rastlanmazken 1’inci caddede bile esnaf ve az sayıdaki Rus turistler dışında insan unsuruna pek rastlanmadı.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından vatandaşlara alınan yerin kararlara uyulması yönünde çağrıda bulundu. Vali Demirtaş, şöyle dedi:
“Kıymetli Mardinliler, Sağlığımızı tehdit eden koronavirüs salgınının yayılım hızını önlemek, kurallara hep birlikte titizlikle uyarak mümkün olacaktır. İçişleri bakanlığımızca 81 il valiliğine gönderilen kısmi kapanma genelgesi kapsamında alınan kararlara harfiyen uyalım.”
Mardinli iş insanları da alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mardinli İş insanı Suud Ağaoğlu, “Biz Türkiye’de en as vakanın bulunduğu illerden bir tanesiyiz. İnşallah bu kısıtlamalardan sonra bu sayı daha da düşer ve biz de turizmde güzel günlere yeniden döneriz. Zaten bundan birkaç gün önce Rusya’dan turist kafileleri geldi. Ancak vakaların artmasıyla birlikte Mardin yine bir kayıp yaşayacak. Ama önümüzdeki günlerde bu koronavirüs vakalarını düşürüp yeniden önümüze bakacağız” dedi.
Mardinli İş insanı Mehmet Yertum, “Bildiğiniz üzere şu anda Türkiye’de şu an vakaların en az görüldüğü 6 ilden bir tanesiyiz. Ancak pandemi sürecinin dışında da Mardin’de 11 ayın sultanı geldiği zaman herkes oruç tuttuğundan dolayı burada sokağa çıkma kısıtlaması varmış gibi hareket ediliyor zaten. Pandemi kurallarına da Mardin’deki halkımız gerçekten de uyuyor. Maske, mesafe ve hijyene çok dikkat ediyorlar. Hem temizlik hastası hem de kurallara harfiyen uyan bir halkımız var burada. Bu sorumluluğu bilen, bilincine varan bir Mardinli olarak bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz.”

Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR