YAŞAM

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında yenileme çalışmaları başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ilçesinin en önemli ticaret ve buluşma noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında yenileme çalışmaları başladı
10-08-2021 13:23
10-08-2021 13:27
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerin kalkınması ve öteden beri gelen sorunları ortadan kaldırmak için projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM tarafından, Kızıltepe ilçesinin merkezinde yer alan vatandaşların bir araya geldiği, önemli ticaret merkezi ve turistler açısından önemli uğrak yerlerin başında gelen Kızıltepe Cumhuriyet Meydanının daha modern ve güzel bir görünüme kavuşması için kararlaştırılan Cumhuriyet Meydanı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme Projesinde çalışmalar başlatıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekretere Murat Süzen, Daire Başkanları ile beraberindekiler, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Tamamlandığında ilçeye ayrı bir güzellik katacak Proje, 10.000 metrelik alanı kapsamakta. Meydanda bulunan yaklaşık 230 işyerinin mevcut kepenkleri sökülerek dokuya uygun otomatik kepenk, doğrama camekan takılacak. Tabelalar standart hale getirilerek tente takılacak. Aydınlatma direkleri değiştirilecek. Üst kotlarda bulunan binalarda sıva ve boyama işlemi devam ediyor. İşyerlerinin önünde bulunan kaldırım vb. kotlarda kaldırılarak standart hale getirilecek.

Vatandaşların daha ferah bir ortamda bir araya gelip zaman geçirmeleri için ağaçlar dikilecek yeşil alan artırılacak.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR