YAŞAM

Kursa katıldı, foto modellik yaptı

Mardin Devlet Hastanesinde görev yapan Hemşire Akide Ertürk, kurslara katıldı, arkadaşlarına foto modellik yaptı

Kursa katıldı, foto modellik yaptı
14-10-2020 21:56
Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği'nin pandemi sürecinde ön safta çalışan 20 sağlık çalışanı ile 10 kadına yönelik 4 hafta süren temel fotoğraf eğitimleri tamamlandı. Eğitim sürecinde çekilen fotoğraflar sergilen. Fotoğraflar sergiyi gezenlerden tam not aldı.

Pandemi sürecinde ön safta çalışanlara yönelik “Covıd'ın Sanat Boyutları” projesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı” tarafından desteklendi. Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği tarafından zor şartlar altında görev yapan meslek gruplarının bu proje ile sanatla buluşmalarının sağlandı. Kursa katılan sağlık çalışanları, teorik bilgilerini fotoğraf çekimlerine çıkarak pratiklerini geliştirdi.

Mardin Devlet Hastanesinde Hemşire olarak görev yapan Akide Ertürk, arkadaşlarının foto modellik teklifini kırmadığını söyledi. Ertürk “ Sağlık çalışanları olarak böyle bir etkinliğe ihtiyacımız vardı. Pandemi döneminde hafta sonra boş zamanlarımızı fotoğraf sanatını öğrenerek geçirmek bizi adeta hayata bağladı. Teorik bilgilerimizi, sokaklarda fotoğraf çekerek pratiğe döktük. Arkadaşlarımın foto modellik tekliflerine de kayıtsız kalmadım. Maskeden yüzü yara almış bir sağlık çalışanı görüntüsü için foto model oldum. Fotoğraf ve sanat derneği yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR