YAŞAM

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcoşar ‘dan Bayram Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcoşar ‘dan Bayram Mesajı
27-06-2023 07:40
27-06-2023 07:44
MARDİN

Bayramlarımızın geleneksel değerlerimizin nesilden nesile aktarıldığı özel günler olduğunu belirten Rektör Özcoşar, sözlerini şöyle sürdürdü.

 “Bayramları Taşıdığı Manevi ve Kültürel İklime Uygun Karşılamalı ve Yaşamalıyız”

Kardeşlik ikliminin en çok hissedildiği, selamlaşma ve ziyaretleşme davranışlarının içtenlikle yerine getirildiği, insanları birbirine yakınlaştıran değerli günlerdir bayramlarımız.

Bayramlarımız, geleneksel değerlerimizi nesilden nesile aktaran özel günlerdir aynı zamanda. Bayram iklimi, aile bağlarımızı güçlendirir, toplumsal ilişkilerimizi canlı tutar, bizi birbirimize yakınlaştırır. Bu güzel günlerde, çocuklar doyasıya mutlu olur, ziyaretlerle büyüklerin yüzleri güler, yakınlar daha da yakınlaşır.

Bayramları taşıdığı manevi ve kültürel iklime uygun olarak karşılamalı, yaşamalı ve bütün yakınlarımıza bayramların bu yönünü yaşatmalıyız.

Karşıladığımız Kurban Bayramı dünyada yaşanan savaş, göç, hastalık, yokluk ve yoksullukların sona ermesine vesile olsun.

 Rektör Özcoşar Mesajında Deprem Bölgesini ve Depremzedeleri de Unutmadı

6 Şubat tarihinde bölgemizde yaşanan ve bütün ülkemizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ikinci bayramı yaşayacakları ifade eden Rektör Özcoşar, karşılamakta olduğumuz Kurban Bayramı, yaşadığımız depremler nedeniyle deprem acısı yaşayan ülkemize ve yaşanan bu acıyı yürekten hisseden milletimize yaşama sevinci getirmesi dileklerinde bulunarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle andı ve yakınlarına tekraren metanet diledi. 

Özcoşar, MAÜ öğrencilerinin ve ailelerinin, akademik ve idari alanda çalışan tüm mesai arkadaşlarının ve ailelerinin, şehrimiz Mardin’in, ülkemizin ve bütün İslam dünyasının Kurban bayramını tebrik ederek mesajını sonlandırdı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR