YAŞAM

Mardin'de 28 engelliye tekerlekli sandalye

Mardin Valisi Ve büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, "Engellilerimizin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım.. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız”

 Mardin'de 28 engelliye  tekerlekli sandalye
03-11-2021 17:15
03-11-2021 17:22
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca  28 engelliye çocuk manüel sandalye, tekerlekli motosiklet, akülü sandalye ve çocuk puseti hediye edildi.

         Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi  ve Muhtarlıklar tarafından tespit edilen engellilere, 10 yetişkin manüel tekerlekli sandalye, 6 akülü sandalye, 3 çocuk manüel sandalye, 6 engelli çocuk puseti ve 3 tane 3 tekerlekli motosiklet verildi.

     15 Temmuz Şehit ve Gaziler Parkında bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı önünde düzenlenen törende  Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada, her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak hayatın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

                Herkesin bir engelli arkadaşı olsun

         Devletin 20 yıl öncesine göre hizmet anlayışının daha iyiye doğru gittiğini ifade eden Vali Demirtaş ,"Engellilerimizin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Herkesin mutlaka bir engelli arkadaşı olsun. Bu şekilde hayatı daha iyi öğreneceğine inanıyorum. Devletimiz 20 yıl öncesine göre daha güzel hizmetlerde bulunuyor. Bunlardan bir tanesi engelli vatandaşlarımıza yönelik sunulan hizmetlerdir. 20 yıl önce Avrupa’yı ve diğer ülkeleri ülkemize örnek gösterirken, bugün Avrupa gıpta ile bizi izliyor. Bizim engellilerimize yönelik her türlü hizmetimizi, istihdamımızı Avrupa görüyor, vatandaşımız da görüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak alt ve üst yapı hizmetleri yaparken engellilerimizi de ihmal etmiyoruz. 28 vatandaşımızın yaşamlarını kolaylaştıracak araçlar aldık. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız." şeklinde konuştu,

       Konuşması ile Törene Damga vurdu

         Bedensel engelli Mizgin Dağ’ın, yaptığı konuşma törene damgasını vurdu. Yıllar önce yanlış ameliyat sonrası yürüyemediğini belirten Dağ, " İnsanlar tekerlekli sandalyede nasıl yaşar diye hep düşünüyordum. 10 yıl geçti ve ben tekerlekli sandalyedeyim. Düne kadar ayaktayken bugün tekerlerle sandalyedeyim. İnsanlar bir bacaktan bir koldan ibaret değil. Daha fazlasıyız biz. Biz onlarsızda yaşayabiliyoruz. İnanın bana hayat çabaladıkça güzelleşiyor. Sizden tek isteğim, attığınız her adımın değerini ve kıymetini çık iyi bilin. İnsanın beyni engelli olmasın, yüreği engelli olmasın. Hayat her şeye rağmen yaşanmaya değer" dedi.

Dağ, kendilerine sunulan desteklerden dolayı da yetkililere teşekkür etti.

Vali Demirtaş, konuşmasının ardından eşi Beyhan Demirtaş ile engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu araçları dağıtarak engelliler ve aileleriyle yakından ilgilenip bir süre sohbet etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR