YAŞAM

Mardin’de 4 Kaymakam ve 1 vali yardımcısının yeri değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Mardin’de 4 ilçenin kaymakamı ve 1 vali yardımcısının yeri değişti.

Mardin’de 4 Kaymakam ve 1 vali yardımcısının yeri değişti
12-08-2022 17:07
12-08-2022 17:11
MARDİN

1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçe kaymakamının görev yerleri değiştirildi.

İstanbul'da 12, Ankara'da 4, İzmir'de ise 10 kaymakamın görev yerleri değiştirilirken, kayyumluk görevi de icra eden kaymakamlardan 12'si farklı görevlere atandı, yerlerine yeni kaymakamların ataması yapıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde atamaya tabi tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

Buna göre Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Mardin’de 4 ilçenin kaymakamı ve 1 vali yardımcısının yeri değişti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Mardin’de 4 ilçenin kaymakamı değişirken, bir vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.

Mardin Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz Manisa’nın Kula Kaymakamlığına atandı.
Mardin Vali Yardımcılığına ise Eskişehir Sarıcakaya Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat atandı.

Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam Antalya’nın Kemer Kaymakamlığına atanırken, Kızıltepe Kaymakamlığına Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu atandı. Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk Çanakkale’nin Lapseki Kaymakamlığına atanırken, Yeşilli Kaymakamlığına Isparta Sütçüler Kaymakamı İsmail Güney atandı. Ömerli Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak Trabzon’un Maçka Kaymakamlığına atanırken, Ömerli Kaymakamlığına Ağrı Hamur Kaymakamı Kerem Türker atandı. Dargeçit Kaymakamı Ömer Özbay Erzincan Vali Yardımcılığına atanırken, Dargeçit Kaymakamlığına Bingöl Adaklı Kaymakamı Emre Çiftçi atandı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde atamaya tabi tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirildi” denildi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR