YAŞAM

Mardin’de Çiftçilerin Yeni Umudu Fıstık

Mardin ve çevresinde binlerce dönümlük alana fıstık ekimi yapıldı, Orman İşletme Müdürlüğünün destek ve denetiminde yapılan özel ağaçlandırma alanları gelecek için umut vaat ediyor.

 Mardin’de Çiftçilerin Yeni Umudu Fıstık
01-07-2023 17:49
01-07-2023 18:02
MARDİN

      Mardin Orman İşletme Müdürlüğüne,  özel ağaçlandırma kapsamında sunulan projeler destek bulunca, bölgede fıstık ekimi yaygınlaştı. binlerce dönüme fıstık ekildi, kırsal alanlarda düşük verimli araziler fıstık bahçelerine dönüştürüldü.

       Yeni bir istihdam alanı ortaya çıktı

     Ovada ve kırsal alanlarda ekilen binlerce dönümlük fıstık fidesi ile ortaya yeni bir istihdam alanı ortaya çıktı. Gaziantep ve Siirt’ten getirilen 5 gözlü  bir karış boyundaki aşı kalemleri 25 liraya kadar alıcı bulurken, aşılamada çalışan ustaların günlük kazancı ise bin lira dolayında.

       Mardinli çiftçiler fıstığa umut bağladı.

    Verimi düşük arazilerine fıstık eken Mehmtt Çelik, iki yaşına gelmiş fıstık fidelerini Siirt’ten getirtdiği aşı ustalarına aşılatmaya başladığını söyledi. Kırsal alanlarda  çiftçilerin, verimi düşük tarlalarda iyi yetişen fıstık fidelerine umut bağladıklarını kaydeden Çelik “Savur’un İçören köyünde, Orman İşletme Müdürlüğüne sunduğumuz proje onaylanınca fıstık bahçesi oluşturduk. Bu durum köylülerimize örnek teşkil etti. Yüzlerce dönüm alana fıstık ekimi yapıldı. Desteklerini gördüğümüz Orman Bölge Müdürü Zeki Bayıcı ve Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet  Kaya ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

          Melengiç ağaçları aşılansın

Savur İlçesine bağlı  Mahalle ve yerleşim birimlerinde doğal ortamda çok sayıda melengiç ağacı b ulunduğuna dikkat çeken Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesi veya ilgili kurumlar tarafından servet değeri taşıyan melengiç ağaçlarına fıstık aşışı yapılması durumunda bir çok çiftçinin ekonomisine katkı olacağını belirtti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR