YAŞAM

Mardin’de Gaziler Günü kutlandı

Mardin'de 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı. Hükümet konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenkler konuldu

Mardin’de  Gaziler Günü kutlandı
19-09-2021 10:12
19-09-2021 10:21
MARDİN

Mardin’de 19 Eylül Gaziler Günü  törenle kutlandı. Hükümet Konağı önünde yapılan törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral  Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri katıldı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Atatürk Anıtı’na hem Valilik hem de Belediye adına arka arkaya iki çelenk sundu. 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral  Burhan Aktaş ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri Atatürk An ıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından tören son buldu.

      Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Demirtaş, mesajında, “Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir” ifadelerini kullandı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR