YAŞAM

Mardin’den Cenazeler THY ile Gönderilecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, cenazelerin iç hat uçak kargo ile taşınması protokolü imzalandı.

 Mardin’den Cenazeler  THY ile Gönderilecek
17-11-2022 16:06
18-11-2022 07:54
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında imzalanan protokol gereği, Mardin il genelinde vefat eden ve il dışına gidecek olan cenazelerin nakilleri THY tarafından yapılacak.

 Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı; Vatandaşların acılarını bir nebze de olsa paylaşarak zor zamanlarında destek olmak için, cenazelerinin diğer illere havayoluyla nakli için THY ile protokol imzaladıklarını belirtti.

  Tüm Masraflar Büyükşehir Belediyesi Tarafından Karşılanacak

 Karayoluyla başka illere cenaze nakil işlemlerinin de yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 ‘‘ Bin 500- bin600 km’yi bulan mesafelerde olan uzak illerimize cenazeleri ücretsiz gönderiyoruz. THY uçaklarının kargo bölümünden istifade etmek ve vatandaşların daha rahat ve hızlı bir şekilde cenazelerinin nakillerinin yapılması sağlanmayı amaçlıyoruz. Uzak mesafelere gidecek olan cenazelerimizi, yaptığımız protokol gereği bedelini belediyemiz ödemek koşuluyla, belediyemizin bir hizmeti olarak havayolu aracına teslim ederek defin edileceği yere bir an önce ulaştırmayı hedefliyoruz. Cenaze nakilleri Mardin’den direk uçuş bulunan illere, ya da direkt uçuş olmayan illere aktarmalı olan tüm uçuşlar ile nakilleri THY tarafından koordineli bir şekilde hızlıca ulaştırılacaktır.’’

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR