YAŞAM

Mardin MAREV’den, 60 Öğrenciye Burs

Marev Mardin şubesi yönetim kurulu, danışma kurulu ve kadın komisyonu bir araya gelerek öğrencilere verilen yardımları masaya yatırdı

  Mardin  MAREV’den, 60 Öğrenciye Burs
11-10-2023 00:22
11-10-2023 00:26
MARDİN

           Marev Mardin şubesi yönetim kurulu, danışma kurulu ve kadın komisyonu   bir araya gelerek öğrencilere verilen yardımları masaya yatırdı. İstanbul’dan geziye gelen ve bu toplantıya katılan iş insanı hayırsever Çetin Tufekçioğlu katıldı ve 5 öğrenciye burs vereceğinisöyledi.

      Marev Mardin Vakfı Başkan Yardımcısı   Deniz Beşenk bir yıl içinde yapılan çalışmaları anlattı.

        Geçen yıl 60 öğrenciye burs verdiklerini kaydeden Beşenk “ Danışma, yönetim ve kadın komisyonu olarak toplandık. Geçen yıl verdiğimiz burs öğrenci sayısını bu yıl da tamamen yerel imkanlarla sürdüreceğiz. Yaşam şartlarını dikkate alarak burs rakamlarını 600  liraya çıkardık.” Dedi.

               Müracaatlar bitti yakında değerlendireceğiz

    MAREV internet sitesine yapılan burs başvurularını değerlendirerek önümüzdeki ay içinde iki aylık bursu  hak eden öğrencilerin hesabına aktarılacağını belirten Beşenk “ burs miktarını 600 liraya çıkardık. Bu yıl da en az 60 öğrenciye burs vermek istiyoruz. 

Annesi veya babası Mardinli olması, Mardin’de yaşıyor olması ve 4 yıllık fakültede eğitim görmesi , sınıfta kalmaması, başarılı olması gibi şartları taşıyan öğrencilerimize burs vereceğiz.

          Şartlı burslarımız da var. Koç, ODTÜ,  Gülhane, Fırat, Gaziantep Tıp’ta okuyan öğrencilerimiz var. 28 bursu biz yönetim olarak karşıladık, 38 bursu Artuklu  Belediye Eski Başkanı İş İnsanı  Metin pamukçu karşıladı. Üyelerimiz hem kendileri hem de çevrelerinden burs desteği sağlamalarını bekliyoruz. Tüm hayırsever kardeşlerimize sesleniyorum, herkes kendi imkanları ölçüsünde  öğrencilerimize yardımcı olsun.  Onlar bizim evlatlarımız, onları topluma  kazandırmak  gerekir” dedi.

 Toplantıya katılan Muhasebeci Mali Müşavir   Şakir Öngüç, yapılan  çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

   İş İnsanı Hayırsever Çetin Tufekçioğlu “ Bir öğrenciyi okutmak kadar sevap bir şey olamaz ve birçok öğrenciye burs veriyorum,  5 öğrenciye daha sizin aracılığınızla her ay vermekte olduğunuz miktar  kadar bursun parasını ödemeye hazırım” dedi


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR