YAŞAM

Mardin Müftülüğünden Kutlu Doğum Programı

Mardin Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yaptığı ?Kutlu Doğum Haftası'etkinlikleri çerçevesinde Mardin merkezde Din ve samimiyet? konulu bir program düzenlendi

Mardin Müftülüğünden Kutlu Doğum Programı
17-04-2014 11:54

Mardin İl Müftülüğü, ‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleriçerçevesinde 'Din ve samimiyet' konulu bir program düzenlendi. Programda yapılan konuşmalarda, herkesin kendisini bir samimiyet testinden geçirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Mardin Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yaptığı ‘Kutlu Doğum Haftası'etkinlikleri çerçevesinde Mardin merkezde 'Din ve samimiyet' konulu bir program düzenlendi.

Mardin İl Müftülüğü tarafından organize edilen kutlu doğum etkinliğine, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu,İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı,Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, ilçe müftüleri, din görevlileri, siyasi parti ve STK başkanları ve halk katıldı.

Özel bir otelin konferans salonunda yapılan kutlu doğum programı, saat: 13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından okunan ilahi ve yapılan konuşmalarla devam etti.

'O'nun hayatını iyi inceleyelim'

Programda bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz; peygamberlerin, Allah'ın mesajlarını insanlara doğrudan aktaran,  insanları iki dünya saadetini kazanabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini öğreten tebliğ memurları olduklarını ifade etti. 

Vali Cengiz, 'Globalleşen dünyada altından kalkılamaz sorunlarla boğuşan insanlığın bencilik, bağnazlık, sadistlik, sağlıklı yaşam, a sosyallik, israf, kadın hakları, kötü hastalıklar mücadele, yolsuzluklarla mücadele, şiddet, terör, toplumsal barış, çevre temizliği, çevre bilinci, hayvan hakları, hoşgörü, temel hak ve özgürlükler, insan hakları, büyüklere saygı, küçükleri sevgi gibi toplumsal sorunlar için Hz. Peygamberin hayatında görebileceğimiz çok sayıda çözüm önerileri mevcuttur. Yeter ki onunhayatını iyi inceleyelim. Ayrıca Hz. Peygamber, insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün olmadığını ifade etmiştir. ' dedi.

'Kendimizi samimiyet testinden geçirmemiz gerekiyor'

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul ise Allah Resulü'nün 'Kişi sevdiği ile beraberdir.' hadisini anlatan konuşmasına başladı.

Samimiyetin yerini hıyanetin aldığına dikkat çeken Erul, 'Allah Resulü, kimseye bir makam ve mevki vadetmedi, ama buna rağmen farklı ırk ve kültürlerden gelen insanlar onun etrafından toplandı ve adeta bir samimiyetin kitabını yazdı. O samimiydi ve herkesi samimiyete davet ederdi. O'nun ile Ashab arasında bir protokol yoktu ve Yesrib'i Medine yaptı. İslam'ın 3 kıtaya yayılmasında yine onun mektebinde, medresesinde yetişen samimi insanların emeği vardı. O samimi hayatlarını görenler, samimi ticaretlerini görenler yeni dini merak edip İslam'a girdiler. Samimiyet diyoruz, peki Allah'a karşı ne kadar samimiyiz. Bizler, kendimizi bir samimiyet sınavından veya testinden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum.' diye konuştu.

'Din ve Samimiyet'

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini hatırlatarak, 'Bu etkinliklerde ana tema olarak bir konu belirlenmektedir. Daha önceki yıllarda ‘Komşuluk, Kardeşlik, İnsan Onuru' gibi konular belirlenirken bu yıl oldukça anlamlı olan ‘Din v Samimiyet' olarak belirledik. Bizlerde Cumartesi'den başlayan Kızıltepe ve Pazar günü Dargeçit'te birer program düzenledik. Bugün de buradayız.' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve makale dallarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR