YAŞAM

Mardin Valisi Demirtaş 10 Kasım Mesajı Yayımladı

Vali Mahmut Demirtaş’ın “10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 83. Yıl Dönümü” mesajı

Mardin Valisi Demirtaş 10 Kasım Mesajı Yayımladı
10-11-2021 08:14
10-11-2021 08:19
MARDİN

 Vali Demirtaş Mesajında Şunları ösyledi" İstiklal mücadelemize önderlik ederek milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirip kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış örnek bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Dünya tarihinde büyük etkisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine sonsuz bir güven duymuş, duyduğu bu inançla yola koyulmuş ve milletimizin makûs talihini değiştirerek özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarı olmuştur.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadın, erkek, genç, ihtiyar vatanımızı korumak için büyük bir mücadele vermiş, kanıyla ve canıyla işgalci devletlere karşı vatanımızı savunmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş mücadelesinde vatanımızı kahramanca savunan istiklal ve istikbali için geleceğine ve iradesine sahip çıkan Türk milletinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de vatanına sahip çıkacağına olan inancını ‘‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ sözüyle belirtmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel eseri olan Cumhuriyet’i 98 yıldır muhafaza ve müdafaa ederek ilerletmek amacıyla var gücüyle, birlik ve beraberlik içinde çalışan milletimiz; ülkesini ve milletini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak amacıyla gösterdiği çabayla Atatürk’ün milletimize olan inancının doğruluğunu kanıtlamıştır. Bizler de Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak hedefiyle daima; eğitim, ekonomi, sağlık, ticaret, sanayi gibi birçok alanda yapılan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Devletimizi ve milletimizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızı korumak uğruna canını fedakârca ortaya koyarak şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum."

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR