YAŞAM

Mardinli Gençler Manisa'ya gitti

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Gençlik Bilgi Kampı kapsamında Mardinli gençleri Şehzadeler Şehri Manisa’ya uğurladı.

Mardinli Gençler Manisa'ya gitti
19-11-2021 18:50
19-11-2021 18:54
MARDİN
Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde açılan ve öğrencilere farklı bakış açıları sunmayı amaçlayan bir atölye olan Gençlik Bilgi Kampı Atölyesi meyvelerini vermeye devam ediyor.
Beş gruptan oluşan ve bünyesinde tarih, resim, sosyoloji, edebiyat, astronomi, sinema ve daha birçok farklı dalda eğitim veren Gençlik Bilgi Kampı gençlere farklı deneyimler yaşatıyor.
Kampta eğitimlerini tamamlayan gençler kültür gezilerine katılmaya hak kazanıyor. Bu kapsamda daha önce Ankara’ya 60, Çanakkale’ye de 95 öğrenci gönderilmişti.
Vali Mahmut Demirtaş’ın da bizzat uğurladığı 92 öğrenci Manisa iline doğru yola çıktı.
Bu güne kadar 247 öğrencinin yer aldığı kampta birçok öğrenci ilk defa uçağa binme deneyimi yaşadı. Kamplarda farklı etkinliklerde yer alacak olan öğrenciler aynı zamanda gidilen şehrin tarihi mekânlarını gezme şansı da elde edecek.
Öğrenciler katıldıkları etkinlikler dışında sınava yönelik bilgilendirme, günlük hayatta karşılaşabileceği birçok konuda olaylar ve olgularla başa çıkma yetisi, kendini topluluk önünde ifade etme, özgüven kazanma ve birey olabilmenin verdiği güvenle hayata daha kolay ve rahat yol alabilmek gibi deneyimler de kazanıyor.
Öğrenciler ile bir araya gelerek kendilerine tavsiyeler veren Vali Demirtaş, ‘’Mardinli gençler olarak sizler çok şanslısınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin tüm imkânlarını sizlere sunuyoruz. Bu kamplarda hem eğlenip hem de öğreniyorsunuz. Bu bilgiler hayatınızın her alanında ve anında sizlere yardımcı olacaktır. Gezdiğiniz şehirlerin tarihini ve kültürünü de öğrenme fırsatı bulacaksınız’’ diye konuştu.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR