YAŞAM

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği açılışı yapıldı.

Mardin’in Midyat İlçesinde kurulan Turabdin Gazeteci ve Yazarlar Derneği kapılarını üyelerine açtı. Dernek Başkanlığına seçilen Süleyman İş ve ekibi hizmet binasını tören ile açtı

 Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği açılışı yapıldı.
15-02-2022 20:26
15-02-2022 21:06
MARDİN

          Midyat- Estel arasında  Eski Devlet hastanesi yanında gerçekleştirilen hizmet binası açılış törenine, Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Başkan  Cumhuriyet Başsavcısı Olgun Burak, Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

         Dernek Başkanı Süleyman İş  yaptığı konuşmada "böylesine sevgi dolu, güzel ve anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin açılışına iştirak ettiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Mustafa Kemal Atatürk derki; Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer. Midyat da geçmiş uygarlıklarla bağını koparmayan nadide bir şehirdir. Dolayısıyla Midyat sahip çıkılması, anlatılması gereken kadim bir şehrimizdir. Derneği kurmamızdaki amaç bu şehrimize sahip çıkmak ve onun aynası olmaktır. Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir. Bu minvalde Midyat'ta ki Gazeteci ve Yazarları bir çatı altında toplamak ve özellikle yeni gazeteciler ve yazarlar yetiştirmekte Derneğimizin başlıca faaliyetleri arasında olacaktır. Bilindiği gibi dünü bu güne, Bu günü gelecek kuşaklara aktarmanın yolu yazmaktan geçer. Dernek olarak bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi

      Derneğin açılışında, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Adnan Avuka ve İlkhaber, İlkses, Güney Hakimiyet Gazeteleri sahibi iş insanı Halil Aslan’da derneğin açılışına katılarak meslektaşlarına destek verdi.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR