YAŞAM

Miroğlu Kitabını İmzaladı

Mardin 25.ve 26 Ak Parti Milletvekili, MKYK Üyesi Orhan Miroğlu “Mağdurların Coğrafyasında, Arka Bahçemizdeki Halklar” kitabını okurlarına imzaladı.

   Miroğlu Kitabını İmzaladı
28-11-2021 11:45
28-11-2021 12:12
MARDİN

Mardin’de Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli tesislerinde, düzenlen imza gününe, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu İlçe Başkanı A.Kadir Tutaşı, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Miroğlu “Arka bahçemizdeki“ coğrafyada paramparça edilmiş, yakın bir zamanda katliamlara uğramış, ülkeleri darmadağın olmuş, vekalet savaşlarına kurban edilmiş; vaktiyle bu coğrafyada yaşanan büyük göçleri yüzyıl sonra tekrar yaşamaya mahkum edilmiş halklar kimdir? “ diye sordu.

   Miroğlu, “ Ya bugün, Irak ve Suriye’nin belli bölgelerinde azınlık olarak yaşayan ama vaktiyle Osmanlı’da Millet’i sadıka olarak kabul edilen ve Müslüman olmayan halklar! Gibi sorulara cevap arıyor. Bin yıldır iç içe beraber yaşadığımız arka bahçemizdeki halkları, mağdurları, son yüz yıl içinde birbirlerini yeniden keşfetmek arzusu içinde olan hissiyatları ve halleri üzerinde ele alıyor.

    Tarihi süreçlerin büyük siyasi depremler yaşattığı kırılma zamanlarında, siyasi tercihleri itibariyle, düşman olmaya meyilli halklara birbirlerini tanıma ve bilme fırsatı veriyor. Mağduriyetten, mağduriyete dönüşen bir tarihi süreci, dünü ve bugünü ile Mezopotamya coğrafyasını anlatmaya ve okuru tarih içinde yolculuğa çıkarmaya çalıştım” dedi.

         Öğrenci ve Turistler yoğun ilgi gösterdi

         Tarihi binada gerçekleştirilen imza gününe, üniversite öğrencileri ve Mardin’i gezmek için  gelen yerli turistler yoğun ilgi gösterdi. Bir turistin “ Ben sizi televizyon programlarında izliyorum. Barışçıl yönünüze ve birleştirici mesajlarınıza hayranım” dedi.

           Katılımcılarla söyleşi düzenleyen Miroğlu, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından soru yağmuruna tutuldu. Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından Miroğlu kitabını okurlarına imzaladı. İmza Standında imza kuyruğu oluşması ve turistlerin  de imza kuyruğuna girmesi dikkat çekti.

 

 

 

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR