YAŞAM

MOKİD Hizmetlerini Köylerde de Sürdürüyor

Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) eğitim çalışmalarını ve danışmanlık hizmetlerini kırsaldaki köylere ulaştırdı.

MOKİD Hizmetlerini Köylerde de Sürdürüyor
27-10-2022 15:41
27-10-2022 15:44
MARDİN

       MOKİD Heinrich Böll Stitung Türkiye Temsilciliği tarafından finanse edilen Kırsalda Farkındalık İçin Bir Aradayız Projesi” ile mültecilerin yoğunluklu olarak yaşadığı 10 köyde mültecilere yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttü.

     Proje kapsamında Mardin şehir merkezinde sunulan hizmetlere erişim zorluğu yaşayan kadın ve erkeklere yönelik kadına yönelik şiddetin ve erken evliliklerin önlenmesi konularında farkındalık eğitimleri, sosyal haklarından yararlanabilmeleri için yasal haklar ve yükümlülükler konulu eğitimler düzenledi. Proje faaliyetlerine çalışmaların yapıldığı köylerdeki muhtarlar işbirliği yaparak destek oldular. Eğitimlerin yanı sıra hizmetlere erişimde zorluk yaşayan mültecilere sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri MOKİD tarafından sunuldu. Köylerde yaşayan kadın ve çocuklar her grup için ayrı ayrı hazırlanan piknik, kültürel gezi, eğlence ve sportif faaliyetler gibi sosyal etkinliklerle farklı deneyimler yaşadılar.

       MOKİD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya ÇELEBİOĞLU “Yaptığımız çalışmalarda gördük ki kırsalda yaşayan mülteciler şehir merkezinde yaşayan mültecilere oranla kendilerine sunulan sosyal haklardan, eğitim fırsatlarından ve yasalardan yeterince haberdar değiller. Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği tarafından desteklenen bu proje ile kırsal kesimlere gidilerek orada yaşayan mülteci kadın ve ereklere yönelik farkındalık eğitimleri düzenlendi; sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık desteği sağlandı; kadın ve çocuklarla keyifli sosyal etkinlikler yapıldı. Proje kırsalda yaşayan 919 kadın, çocuk ve erkeğin hayatına dokundu. MOKİD olarak eğitim çalışmalarımızı ve danışmanlık hizmetlerini daha iyi bir yaşam için her kesime ulaştırma çabasıyla yolumuza devam etmekteyiz. ” Dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR