YAŞAM

MTSO Başkanı Çelik, Yeşilli İlçesinde Esnafla Buluştu

Görevde Bulunduğu bir yıl içerisinde yapılan faaliyetleri üyelerine anlatan Çelik, Mardin'in Lojistik Sektöründe Türkiye'de İlk 5 'te yer aldığını söyledi.

MTSO Başkanı Çelik, Yeşilli İlçesinde Esnafla Buluştu
10-11-2023 07:56
10-11-2023 08:10
MARDİN
     Mardin Ticaret ve Sanayi OdasıBaşkanı hatip Çelik, Yeşilli İlçesinde esnaf ve üyelerle buluştur, bir yıl içinde yaptığı hizmetleri anlattı. Çelik,Mardin'de Lojistik Merkezinin kurulması yönünde 2012 yılında tahsis edilen yaklaşık 500 dönüm arazinin, İpekyolu üzerinde ve tamamının verimli tarım arazisi olduğuna dikkat çekti.
      Özellikle pandemi döneminden sonra dünyada 1 metrekare tarım arazisine artık çok önem verildiği, tahsis edildiği yerde lojistik merkezinin kurulması durumunda hem verimli arazilerimizin heba edileceği hem de sonradan ihtiyaç duyulması halinde genişletme yapılamayacağını dile getirerek,” Lojistik Merkezinin Zeytinli Bölgesinde dağlık alanda tarıma el verişsiz olan arazide kurulan 2.organize sanayi bölgesinin civarında kurulması durumunda hemen yanından geçecek otobana sıfır mesafede olması ,demiryoluna sadece 5 km uzaklıkta olması hem de ileriki yıllarda ihtiyaç duyulması halinde genişletme durumu olabileceğini ve e Zeytinli Bölgesinin İlimizin her ilçesine eşit uzaklıkta olmasının avantajlıdır. Bu yönde Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde ve ilgili bakanlıklarla girişim ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

         Daha sonra üyeler tarafından dile getirilen sorunların çözümü konusunda ilgili kurumlara girişimlerde bulunacağını kaydetti.

 

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR