YAŞAM

Muhacir Çocuklara dil eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile UNİCEF işbirliğiyle yürütülen “Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı “ projesi kapsamında Suriyeli çocuklara dil ve gelişim eğitimi veriliyor

      Muhacir Çocuklara dil eğitimi
29-11-2021 17:22
29-11-2021 17:24
MARDİN

         Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF ile yürütülen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi çerçevesinde Mardin Gençlik merkezi ve merkeze bağlı Genç Ofislerde muhacir çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik Türkçe Eğitim veriliyor.

           Yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmek ve günlük hayata kazandırmanın  amaçlandığı proje kapsamında, gençlere hem fiziksel hem de ruhsal gelişimlerine destek veriliyor.  

            Öğretmen Züleyha Yıldan, “haftanın belli günlerinde bir araya gelip Mardin Gençlik Merkezinde uygulanan,  tüm faaliyetleri gençlerimizle gerçekleştiriyoruz.. Bunların içinde kitap okuma halkaları, akıl ve zekâ oyunları, geleneksel oyunlar, sportif faaliyetler, aile ziyaretleri ve  birçok etkinlik bulunuyor “ dedi.

                     Bireyleri Savaşın soğuk havasından uzaklaştırıyoruz

           Bu eğitimlerle ülkemize savaş sebebiyle göç etmiş insanların hem sosyal uyumlarına katkıda bulunmak hem de bireyleri savaşın soğuk havasından uzaklaştırıp sanatsal, kültürel ve sportif alanlara yönlendirilmelerinin hedeflendiği proje ile; kişisel donanım ve yeterliliğe ulaşan bireylerin kendi çevrelerinden başlayarak bölge, ülke ve dünya sathında etkin olabilecekleri bir kişilik ve özgüvenin tesis edilmesinin ön planda tutulduğu belirtiliyor.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR