YAŞAM

Bakan Işıkhan Baba Ocağında, Sanayicilerle Buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerle bir araya geldi, sorunları dinledi.

Bakan Işıkhan Baba Ocağında, Sanayicilerle Buluştu
11-03-2024 18:52
11-03-2024 18:55
MARDİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde Sanayicilerle buluştu, sanayicilerin sorunlarını dinledi, ortak çözüm yolları üzerinde  bilgi alışverişinde bulundu.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan, geçmişte Ankara’da yalnızlık hissettiklerini belirterek, son dönemlerde Mardinli Bakanın olmasının avantajlarını yaşadıklarını söyledi. Duyan “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı geldiği baba ocağında sanayicilerle buluşmasını çok önemsiyoruz. Daha önce sayın bakanımızdan bu yönde bir talebimiz olmuştu, kırmadı geldi. Sanayi Bölgesi olarak istihdam ve ekonomik kalkınmada lokomotif görevi üstleniyoruz ve bunu en iyi şekilde yürütüyoruz. Zaman zaman karşılaştığımız sorunlarımızla sayın bakanımızın yakından ilgisine teşekkür ediyorum “ dedi.

    Kadını  istihdama daha çok  katalım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, görev geldiği günden beri Türkiye’yi il il gezdiğini, karşılaştığı temel sorunları bakanlar düzeyin çözmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye ekonomisin gittikçe büyüdüğünü hatırlatan Bakan Işıkhan “Türkiye tarihinde   ilk defa milli geliri   bir trilyon doları aştı. Kişi başına düşen milli gelir 13.110 doları buldu. Sanayinin gelişiminde ve ekonomik kalkınmada istihdama kadını daha fazla katmamız gerekir. Bakanlık olarak bu konuda il müdürlüklerine gerekli desteği vermeleri için talimat verdik. Mardin milletvekilleri ile sorunların çözümünde ortak hareket ediyoruz. Mardin’in kalkınmasına dönük talepleri hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa girişimde bulunup yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

       Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ise Mardin ile yatan ve Mardin ile kalkan bir bakana sahip oldukları için şanslı olduklarını söyledi. Kılıç Mardin’in  istihdamının arttırılması ve refah düzeyinin yükseltilmesi için yapabilecekleri hizmetleri samimiyetle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

 Tekstil Sanayiciler Derneği Başkanı Ahmet Azun’da  tekstilcilerin sorunların dile getirdi.

 Bakan  Işıkhan’a, Sanayicilerin sorunlarını içeren;  Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan,  Dicle Un Sanayiciler Derneği Başkanı Veysi Duyan, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Şükrü Karaboğa ve  Mardin Bulgur Sanayicileri  Derneği Başkanı Faysal Sun’un imzasını taşıyan bir dosya verildi. .


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR