YAŞAM

Nusaybin Kaymakamı Kayabaşı, Ezidi Bayramını kutladı

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Ezidilerin Çarşema Sor Bayramı dolayısıyla kırsal Çilesiz Mahallesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Nusaybin Kaymakamı Kayabaşı, Ezidi Bayramını kutladı
19-04-2023 16:09
19-04-2023 16:25
MARDİN

siz Mahallesini ziyaret eden Kaymakam Kayabaşı, mahalle muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Çarşema Sor Bayramı nedeniyle Ezidilerin bayramını kutlayan Kaymakam Kayabaşı'na renkli yumurta hediye edildi, Ezidilerin gelenek ve görenekleri hakkında bilgi verildi.

Pazar Günü Süryani vatandaşların Paskalya Bayramını, bugün Ezidi Vatandaşların Çarşema Sor Bayramını Cuma Günü de Ramazan Bayramın kutlanacağını ifade eden Kaymakam Kayabaşı, "huzurun, barışın, kardeşliğin, dinlerin ve dillerin şehri Nusaybin'de yüz yıllardır olduğu tüm din ve inançlara mensup vatandaşlarımız birlikte yaşama kültürüyle ülkesine, vatanına ve bayrağına bağlı, dünyaya örnek olacak kardeşlik hukuku içerisinde yaşamlarını sürdürüyoruz. İlçemizde yaşayan üç ayrı dine mensup vatandaşlarımız aynı hafta içerisinde kendi inançları gereği bayramlarını kutluyorlar. Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlarımız bir birlerine saygı duyuyor ve birbirlerinin bayramını kutluyorlar. Biz de bugün Ezidi vatandaşlarımızın yaşadığı Çilesiz Mahallemizde Çarşema Sor Bayramını kutlamaya geldik. Bu vesileyle bir kez daha tüm Ezidi Vatandaşlarımızın Çarşema Sor Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

       Ezidi Platformu Başkanı Hayrettin Çelik, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı’nın Ezidilerin Çarşema Sor Bayramlarını köye kadar giderek kutlamasının memnuniyet ve Ezidi toplumunda sevinç yarattığını söyledi. Başkan Çelik “ İlçe Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı, bizleri onurlandırdı. Vatandaş olarak sevindik, mutlu olduk. Kaymakamımızın bu duyarlı davranışına temsil ettiğim Dünya Ezidi Platformu adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

           Ezidlerin Dini  Bayramı

 Ezidilerin her yıl kutladığı dini bayramları Çarşema  Sor Bayramı,  renkli görüntülerle kutlanıyor.  Baharın gelişi, doğanın yeniden dirilişini simgeleyen boyalı yumurtalar, küskünlerin barıştığı, saygı ve sevginin doruğa ulaştığı bir bayram geleneği. Gelin olarak algılanan Nisan ayında ezidiler evlenmez. Beyaz ve kırmızı renk elbise ve takılar ise barış ve  yaşama bağlılığın simgesi olarak ortaya çıkar.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR