YAŞAM

Öğrenci Gazeteciler, Mardin’de

Renkli Kalemler Projesi Kapsamında gazete çıkarmayı hedefleyen öğrenciler, gazetecilik ile ilgili merak ettiklerini, gazetecilere sordu.

 Öğrenci Gazeteciler, Mardin’de
19-05-2023 19:56
19-05-2023 20:21
MARDİN

          Mardin’in Savur İlçesinde Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokul öğrencileri; Savur TEGV Abdulgani Aras Öğrenim Birimi Yöneticisi Gülşen Kaya Tırpan tarafından hazırlanan ve AB Tarafından desteklenen “Renkli Kalemler” projesi kapsamında gazete çıkaracak.

         Tegv’de eğitim alan 9  Kişilik  renkli kalemler öğrenci ekip, öğretmenleri Simge ve Serdar Mutlu çifti ile birlikte, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ile Mardin Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Akgül ve Muhabir Cemal Çetin’den çıkaracakları gazete ön hazırlıkları için bilgi aldı. Gazetenin hazırlanması, tasarımı ve baskısının nasıl yapıldığını yerinde gördü.

             Gazetecilere merak ettikleri konularla ilgili sorular soran öğrenciler, habercilikte karşılaşılan zorlukları ve unutulmayan anıları gazetecilerden dinledi.

           Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, öğrencilerin rol modellerini, hayranlık duydukları büyüklerinden seçmelerini, hedeflerini de büyük tutmalarını istedi. Çelik “ Yıllar önce Nobel ödülü sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar sizin eğitim gördüğünüz ilçede eğitim görüyordu. Sizin gibi öğrenciydi. Bugün dünya bilim insanları arasında yer edinmiş saygın kişilerden biri. Siz de birer Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali, İyi bir gazeteci, Tiyatro Sanatçısı, Eğitimci, İş İnsanı olabilirsiniz. İyi bir eğitim, kararlı bir araştırma ve geleceğe umutla bakma hevesiniz kaybolmasın.” Dedi.

       Öğrenciler, daha sonra Mardin’de tarihi mekanları gezdi, gözlemlerini çıkaracakları gazetede kaleme alacakları belirtildi.

          

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR