YAŞAM

Öğrenciler ’den Sokak Hayvanlarına mama

Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Projelerinin ilkini gerçekleştirdi.

Öğrenciler ’den Sokak Hayvanlarına mama
24-12-2021 10:59
24-12-2021 11:02
MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencileri “Bir Kap Mama da Senden Olsun”  Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında 13 Mart İlkokulu öğrencileriyle birlikte Sokak Hayvanları için belli noktalara mama bıraktı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Farkındalık yaratmak adına ilk projeleri; ”BİR KAP MAMA DA SENDEN OLSUN” sloganı ile,  13 Mart İlkokulu İdareci ve öğretmenleriyle görüşmelerinin ardından kısa bir sunum ile öğrenciler bilgilendirilirdi.

  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, 13Mart İlkokulu Öğrencileri ile   belli noktalara kedi, köpek maması aynı zamanda bir kap da su bıraktı.

Öğretim Görevlisi Mehmet Veysi Bora “Sokak hayvanlarına nefes olmak için bu projeyi geliştirmeyi amaçlıyoruz. En büyük arzumuz çocuğun çevresine olan odağını arttırmak. Kendisi dışında başka canlıların da olduğunu ve onlarında yeme içme gibi ihtiyaçlarının olduğunu fark ettirmek. Özellikle küçük yaş gruplarının bilinçli bir birey olarak toplumda yer almasını sağlama çabasındayız. Bu vesileyle daha çok çocuğa ulaşıp, çocuklara bir sorumluluk ve hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz.

Daha sonraki Projelerimizde; Köy Okuluna Kütüphane, Okulları ilk yardım konusunda bilgilendirerek Ecza Dolapları oluşturmak. Geri Dönüşüm Projemiz ve  Alış veriş çılgınlığına dikkat çekmek için de farklı çalışmalarımız olacak. “ dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR