YAŞAM

Orhan Miroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

14 Mayıs seçimlerini değerlendiren Orhan Miroğlu “Çelik yeleklerin giyilmediği bir dönem yaşıyoruz bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor”

Orhan Miroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar
24-05-2023 08:58
24-05-2023 09:05
MARDİN

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ak Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, seçim sonuçlarının beklediklerin yakın geçtiğini söyledi. Miroğlu seçimde tüm partilere vatandaşın ince bir mesaj verdiğini kaydetti.

Gazetecilik mesleğini kutsallığına vurgu yapan Miroğlu, Gazeteciler siyasiler ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü belirtti. Ülkenin aydınları ve gazetecilerine hükümet tarafından imkan verildiğini ileri süren Miroğlu” Seçim çalışmaları yapılırken geçmişte çelik yelekler giyiliyordu. Çelik yeleklerin giyilmediği bir dönem yaşıyoruz bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Aslında tecrübelerin yaşandığı bir seçimi geride bıraktık. HDP'nin seçilecek olan adaylarını seçmenlerin sorguladığı ve bu yönde bazı çanların çalındığını gördük. Bu durum demokrasi açısından oldukça olumlu bir gelişmedir” dedi. 

“AK Parti Güneydoğu'da daha derli toplu ve bağımsız adayların çıkabildiği bir politikasını gördük” diyen Miroğlu şunları söyledi. Mecliste çoğunluğu almamız istikrarın bir sonucudur. Bence AK Parti’yi eleştirenlerin bile yerli ve milli politikaları desteklediğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın siyasi gücü ve istikrarı dünyada yankı buldu. Dünya Devletleri de her zaman istikrar sağlayan kesimden yana olur. Millet ittifakı kazansaydı ülkemiz dünyada söz sahibi olmayabilirdi” 

Güven ve istikrar ile birlikte yeni bir dönem başlıyor

 Önümüzdeki yeni 5 yılda turizm başta olmak üzere daha çok hizmet politikalarının  rayına girip devam edeceğini kaydeden Miroğlu, bir gazetecinin Yeşil Sol Parti ile HÜDA Par’ın farlı bakış açısı ile aynı siyasete hizmet ettiğini  söylemesi üzerine Miroğlu “Hüda para yönelik eleştiriler illaki sancılar üretecektir. Herkesin özgürce oy kullanabildiği dönem ülke açısından oldukça önemli. HDP'nin vekillerinin çok Keskin ve şiddete yönelik açıklamaları kimseye fayda sağlamayacaktır. Günümüzdeki milliyetçilik geçmişte olduğu gibi eksik yanları bulunmuyor. Gayet olumlu yanlarının olduğu milliyetçilik kavramı ortaya çıkıyor günümüzde. Türkiye'nin Medeni dünyada söz sahibi olmasının benimsendiği bir milliyetçilik tabirini benimsiyoruz. Seçim sonuçları herkes açısından özeleştiriye tabi tutulacaktır. Türkiye'nin siyasi tansiyonunun düşmesi gerekiyor bazı politikalarımızı tekrardan gözden geçirmemiz gerekiyor. Kültürün, Sanatın, sosyal yaşamın konuşulmasına ihtiyacımız var. Bu günlerin yakın olduğunu görüyorum” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

   Buluşmada, GGF ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Adnan Avuka, Mardin Haber Gazetesi ve Web Tv Sahibi Murat Akgül, Zergan Radyo Sahibi Özcan Yılmaz Hazır bulundu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR