YAŞAM

Ramazan Bilem, MTSO Başkanlığına Aday

Mali Müşavir ve KOBİ yatırım Teşvik Koordinatörü Ramazan Bilem, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Ramazan Bilem, MTSO Başkanlığına Aday
20-09-2022 09:20
20-09-2022 09:26
MARDİN

     Mardin’de Mali Müşavir,  Proje Döngü Yönetimi Eğitimi, Türkiye Finansal Raporlama Standardı Eğitimi, Denetim standartları ve Uygulamaları Eğitimlerini gören ve KOBİ’lere Yatırım Teşvik ve Hibe Programlarına Koordinatörlük yapan İş İnsanı Ramazan Bilem, Hesap verebilen ve etik kuralları göz ardı etmeyen bir yönetim tarzı anlayışı ile MTSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Mardin’in tarihi, sosyal ve kültürel derinlik ve zenginliklerine, medeniyet katmanlarına sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Bilem, çok dil ve dinliliği ile medeniyetleri bünyesinde barındıran Mardin’in bir bireyi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

                      Hazırlıklarımıza bir yıl önce başladık

    Hizmetin ekip işi olduğuna değinen Başkan Adayı Ramazan Bilem “   Yaklaşık olarak bir yıla aşkın bir süredir ekip arkadaşlarımızla, dostlarımızla, iş dünyasının önde gelen insanlarıyla yaptığımız iştişare ve değerlendirmeler neticesinde ve gördüğümüz lüzum üzerine 16 ekim 2022 tarihinde yapılacak olan Mardin Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerine aday olduğumuzu daha önce söylemiştik ve sizin huzurunuzda bunu tekrar vurgulamak istiyoruz. Dolayısı ile bu seçim sürecinin ve seçim sonuçlarının başta MTSO üyelerine Mardin”imize ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah”tan diliyoruz.” Dedi

                     Ticaret ve Sanayi Odaları, Ekonomik dengeleri sağlamalı

Bir şehrin ekonomisini geliştirecek en önemli kurumlar arasında meslek odaları yer aldığını ifade eden Bilem “Kamu sektörü ile özel sektör arasında köprü olan bu odalar asıl görevleri olan üyelerin gelişmesine katkı sunarken ürettikleri projelerle şehir”lerine kalkınma hamlesi yaptırabilir. Bu meslek kuruluşlarının içinde özellikle ticaret ve sanayi odaların yeri ve önemi büyüktür. Çünkü ticaret ve sanayi odaları bulundukları Şehrin ticaretinin can damarıdır. Gerek il bazında ve gerekse ülke genelinde ekonominin gelişmesinde, büyümesinde ve kalkınmasında öncülük eden kuruluşlardır. Ticaret odaları başta olmak üzere diğer meslek kuruluşları asli görevlerini yerine getirmezse o ilin her türlü ekonomik faaliyeti yarım kalır, aksar ve beklenen ekonomik gelişmede sağlanmaz.” Açıklamasında buklundu.

    Krizi Fırsata Çevirmek Mümkündür

    Sona dönemde yaşanılan, Dünya Ekonomisini ve aynı zamanda ülke ekonomimizi olumsuz etkileyen küresel bazdaki kriz, pandemi ve savaş gibi olaylar bütün sektörleri ekonomik olarak olumsuz etkilediğini gördük.  Bu noktada, ticaret ve sanayi odalarının bu krizde üyelerini  rahatlatacak, yardımcı olacak ve krizi fırsata dönüştürecek  projelerle destek verebilecek kabiliyet ve donanıma sahip olması gerektiğine inanıyorum” dedi

            Aktif Oda, Başarının Anahtarıdır

    Mardin”in sosyo-ekonomik olarak hak ettiği yere taşımayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Adayı Bilem, ”arzulanan ve yaşanabilir bir kent, ve bu kenti cazibe merkezi haline getirebilecek proje üretebilen, elini taşın altına koyabilecek aktif bir oda istiyoruz. Üyelerine yatırım ve büyüme noktasında tam destek verecek, hesap verebilen ve etik kuralları göz ardı etmeyen, şeffaf bir yönetim tarzı oluşturmak, yenilik ve gelişmeyi temel alan bir değer olmak, iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması ve yeni pazarların oluşturulmasına katkı sağlamak temel ilke”lerimiz olacaktır.” Şeklinde konuştu.

             Sorunları ve Çözüm yollarını biliyoruz

      Başkan Adayı Bilem “Mevcut dinamikleri harekete geçirecek başta üyelerimize, Mardin’e ve ülkesine katma değer sağlayacak kuruluş ticaret ve sanayi odalarıdır. Mardin’imizin gerek sektörel  bazda ve gerekse ilçe bazında aksayan yönlerini iyi biliyoruz. Bu sorunların çözüm noktasında gerekli olan bütün argümanları devreye koyacağız. Kurumsallaşma ve dijitalleşmeye önem vererek öncelikli olarak oda bünyesinde e-ticaret dijital pazarlama ve e-ihracat faaliyetlerine zemin hazırlayacağız, üyelerin yatırımlarına katkı sunacak yatırım teşvik ve hibe destek proje ofisini ivedi bir şekilde uygulamaya koyacağız, üyelerimize kurumsallaşma ve markalaşma noktasında tam destek vereceğiz. Mardin için öncelik arz eden başta  turizm, lojistik, inşaat, tekstil tarım ve hayvancılık  ve diğer sanayi sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerin sorunlarının çözüm noktasında hep yanında olacağız. Proje üreteceğiz takip edeceğiz uygulanabilir bir hale getireceğiz ve destekçisi olacağız. Emin adımlarla hedefe ilerliyoruz, sözümüzü yerine getirmeye kararlıyız. Heyecanımız ve enerjimiz buna yeterlidir.” Dedi

           Farklılıklarımız zenginliğimizdir

   Mardin’in farklılıklarını zenginlik olarak değerlendirdiklerini hatırlatan Başkan Adayı Bilem “farklı fikirlerimiz, farklı görüşlerimiz, farklı duruşlarımız olsa da içimizde Mardin sevdası var. Kapılarımız tüm üyelerimize açık, hizmette herkese eşit mesafede olma kararlılığındayız. Biz bütün bu farklılıkları birer zenginlik kabul edip gelişen ve büyüyen bir Mardin potasında birleştirmek istiyoruz.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

         Ramazan Bilem Kimdir?

 1975 Mardin’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü okudu. Süleyman Demirel Üniversitesi İ.İ.B.F İktisat bölümünden mezun oldu.2003 yılında Mali Müşavir oldu. Mardin-Şırnak Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Proje Döngü Yönetimi Eğitimi, Türkiye Finansal Raporlama Standardı Eğitimi, Denetim Standartları ve Uygulamaları Eğitimlerini gördü. KOBİ’lere Yatırım Teşvik ve Hibe Programlarına Koordinatörlük yapmaktadır.

"Hesap verebilen ve etik kuralları göz ardı etmeyen bir yönetim tarzı”  ile yola çıkan bir ekiple MTSO Başkanlığına Aday.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR