SAĞLIK

Sağlık Bakanı Koca , Deyrulzafaran Manastırını gezdi, hastanelerde incelemelerde bulundu

Mardin’e gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Valilik ziyaretinin ardından Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile birlikte yapımı devam eden Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Koca , Deyrulzafaran Manastırını gezdi, hastanelerde incelemelerde bulundu
02-09-2023 07:33
02-09-2023 07:58
MARDİN
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, burada Mardin ilinin doğasına katkıda bulunmak amacıyla Ape Şeyhmus olarak bilinen Şeyhmus Erginoğlu ile birlikte Mardin Şehir Hastanesi bahçesinde fidan dikti.
Hayatını Ağaçlandırmaya Adayan Şeyhmus Amca'dan ağaçlandırma Desteği istedi
Bakan Koca, Mardin'de Ape Şeyhmus olarak tanınan ve Mardin Devlet Eski Hastanesinin yanında bulunan ve çöplüğe dönüşen alanı ağaçlandru-ırarak çam ormanına dönüştüren  Şeyhmuş Erginoğlu'ndan, Mardin Şehir Hastanesi’ni ağaçlandırmasını istedi. Koca Twitter hesabına  "Şeyhmus Erginoğlu, namı diğer Apê Şeyhmus, yani Şeyhmus amca. 72 yaşında, 26 yıldır ağaç dikiyor. Tek başına bir ormanlık kurmuş. Yapımı süren Mardin Şehir Hastanesinin bahçesine birlikte ağaç diktik. Mardin hastanelerindeki ağaçlandırma işi bundan sonra kendisinden sorulacak. Ellerin dert görmesin Şeyhmus amca. , “Buralar sana emanet" sözlerini paylatı.
Daha sonra Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Tuncay Akkoyun ile birlikte Hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti. Sağlık çalışanları ile de bir araya gelen Bakan koca gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti ve sağlık hizmetlerinin daha etkili sunulmasına yönelik öneri ve istekleri konusunda istişarelerde bulundu.
Deyrulzafaran Manastırnı Ziyaret etti, Metropolit Özmenden bilgi aldı
Mardin'de bulunan dünyaca ünlü  Deyrulzafaran Manastırı ziyaret eden Bakan Koca, Mardin- Diyarbakrı Metropoliti Saliba Özmen'enden manastır hakkında bilgi aldı, manastırın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi..

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR