SAĞLIK

- Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova:

- Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova: "Kesinlikle bu tür saldırılara maruz kalmamaları gerekir. Onların dokunulmazlığının olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim"

- Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova:
10-09-2015 13:34

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova, sağlık çalışanlarına terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırılara ilişkin,  "Kesinlikle bu tür saldırılara maruz kalmamaları gerekir. Onların dokunulmazlığının olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi.

Beraberinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt ile Mardin´e gelen Çukurova, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaret etti.

Çukurova çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin´deki hastanelerde verilen hizmetlerde aksama olmadığını söyledi.

Şırnak ve Cizre´deki hastaneleri de ziyaret edeceklerini aktaran Çukurova, şöyle konuştu:

"Cizre´deki sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı sağlık personellerimizin hastaneye ulaşmada güçlük yaşadığını biliyoruz. Bununla ilgili ne tür önlemler alabiliriz, hekim ve diğer sağlık çalışanlarımızın hastanede hizmet görmede işlerini kolaylaştırmak hem de lojman temin etme konusunda neler yapabileceği hakkında değerlendirmelerde bulunacağız."

Terör örgütü PKK mensuplarınca, sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yönelik gerçekleştirilen saldırılara dikkati çeken Çukurova, "Sağlık hizmeti sunan insanların hem polis ve askerlerimize hem de yaralı teröristlere hizmet verdiği unutulmamalı. Kesinlikle bu tür saldırılara maruz kalmamaları gerekir. Onların dokunulmazlığının olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR