SAĞLIK

Salgın döneminde hastaneye gidiş oranları düştü

Bu yıl COVID-19 salgınının gölgesinde kutlanan Dünya Sağlık Haftasında, sağlık teması etrafında düzenlenen online ankette katılımcıların yüzde 80'inin yalnızca hastalandıkları zaman sağlık kontrolüne gittikleri belirlendi.

Salgın döneminde hastaneye gidiş oranları düştü
08-04-2021 11:55

BURSA (İGFA) - Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan havucum.com, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Dünya Sağlık Haftası araştırmasının bulgularını açıkladı. 

Dünya Sağlık Haftası özelinde yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 80'i yalnızca hastalandıkları zaman sağlık kontrolüne gittiklerini belirtirken yüzde 20'si rutin olarak sağlık kontrolü yaptırdığını kaydetti. Pandemi ile birlikte birçok kişi sağlık sorunları olsa dahi kontrol ve tedavi amaçlı hastaneye gitmeyi ertelediği ve erteleme oranının kadınlarda daha yüksek olduğunu gözlendi.
 
Bu arada ankete katılanların yine bu dönemde yeme alışkanlıklarının değiştiği de ortaya çıktı. Katılımcıların yarısı daha fazla fast-food ve paketli gıda tükettiğini söylerken, diğer yarısı da hazır gıdalardan uzak durarak evde sebze protein ağırlıklı bir yemek düzenine geçtiğini belirtti. Anket verilerine göre büyük bir çoğunluğu günde 3 öğün yemek yediğini belirtirken, kadınlar erkeklere kıyasla 2 öğün yemek yemeği de tercih ettiği gözlendi.


Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR