YAŞAM

Süryani Heyet, Eş Başkan Akyol'u Ziyaret Etti.

-istanbul'da yaşayan Süryanilerden oluşan Heyet Bdp'den Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Süryani Februniye Akyol'u makamında ziyaret etti.

Süryani Heyet, Eş Başkan Akyol'u Ziyaret Etti.
26-04-2014 13:37

                 İstanbul'da yaşayan Münir Kilimci,Yakup Gürdal,Cemil Asil,Münir Gençoğlu,Kenan Gürdal, Yusuf  Sezer, Besim  Otoğlu ve Yılmaz Hiçbezmez'den  oluşan  Süryani heye

               İlk Süryani Belediye Eş Başkanı unvanını alan Februniye Akyol,  Süryani diasporasından destek istedi. Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinde aynı zamanda Süryanilerin temsilcisi olduğunu söyleyen Akyol 'Ben burada sizlerin temsilcisi olarak bulunuyorum. Sizden destek istiyorum. Dış devletlerle iletişim noktasında manevi desteğinize ihtiyacım var. Bir bütün olarak Mardin'in her köşesine eşit bir belediyecilik hizmeti vereceğiz. Bu da katılımcı ve destek gerektiren bir konu. Süryani cemaati deyimini kullanmayın lütfen. Biz cemaat değil, halkız. Halkların kardeşliğini tesis etme kararlılığındayız. Ziyaretiniz için teşekkür ederim' dedi.                     

            Süryani  heyeti  her türlü desteği vereceklerini ,ata  yadigarı  bu toprakların güzelleşmesi ve  tarihi şehrin turizmde hak ettiği yere gelmesi için gayret içerisinde olduklarını  bu gayreti sürdüreceklerini dile getirdi.  

                Heyette bulunan Kenan Gürdal, sirayette ince bir çizgi bulunduğuna dikkat çekerek, Süryani İlk Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olarak, herkesimi kucaklayıcı bir anlayış ile hizmet vermesinin gerekliliğine inandığını söyledi. Gürdal 'Vatandaşın siyasetçiden beklentisi sıcak bir diyalogdur. Karşı olduğumuz kişiler bize hal hatır sorduklarında durulur onların saflarında oluruz. Siz bundan böyle sadece Süryanilerin değil Mardin halkının belediye eş başkanısınız. ' şeklinde konuştu.

             Heyet Februniye Akyol'a yeni görevinde başarı dileklerinde bulunarak belediyeden ayrıldı.

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR