EKONOMİ

Tarım Kredi Kooperatifi, 1000.ci Şubesini Mardin’de açtı

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım: "Türkiye'de hiçbir zaman gıda arzında bir sıkıntı olmadı"

Tarım Kredi Kooperatifi, 1000.ci Şubesini Mardin’de açtı
31-03-2022 21:54
31-03-2022 22:04
MARDİN

             Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market'in 1000. şubesinin açılışı Mardin’in  Artuklu ilçesinde  törenle yapıldı.

      Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, törende, Tarım Kredi Kooperatifi'nin köklü geçmişi olduğunu ve tarım sektörüne öncülük yaparak ülkeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.Temurci “Ülkemizin tarım sektörünün öncüllüğünü yapan, çağdaş, modern kooperatifin gelişmesinde büyük katkısı olan, çiftçi ve tarım dostu güzide kuruluşumuzun; Kooperatif Marketinin 1000’inci şubesini açmak için toplanmış bulunmaktayız. Eş zamanlı olarak Midyat ve Nusaybin’de de mağazalarımız açılıyor.” Dedi.

 Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım da 74 il ve 381 ilçede şube açtıklarını kaydetti.

Mardin'de 1000. mağazayı açmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Yıldırım, 20 yıl öncesine kadar çiftçileri ayni ve nakdi desteklediklerini, vizyon değişikliği ile çiftçilerin ürünlerini de almaya başladıklarını belirtti.

Yıldırım, 4 yıl önce çiftçilerden 360 milyon liralık ürün aldıklarını, geçen yıl ise 4.5 milyar liralık ürün alımı gerçekleştirdiklerini  aktararak, 5 yıllık bir strateji planı dahilinde bu işe başladıklarını, bu plan doğrultusunda ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. “Tarım Kredi Kooperatifi'nin fiyatlarda denge unsuru olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Özellikle son iki yıldır dünyada global anlamda ve savaşlardan dolayı gıda arzında ciddi anlamada bir problem oldu. Fiyatların yukarı çıkmasında biz bir denge unsuru olduk. Geçen sene üretici ve tüketici fiyatlarını herkes biliyor. Eğer Tarım Kredi Kooperatifleri olmasaydı bu fiyatlar daha yukarıda olabilirdi. En uygun fiyatlı ürünleri mağazalarımızda bulabilirsiniz. Son 5 aydır Türkiye'de şöyle bir problem oluşturuldu, sanki gıda arzında bir sıkıntı varmış gibi. Hayır, Türkiye'de hiçbir zaman gıda arzında bir sıkıntı olmadı."

Ürünlerinin tamamının Türk çiftçisinin emeği olduğunu dile getiren Yıldırım, hasat zamanında çiftçilerden ürünlerini değerinde alarak depolarda, stoklayarak tesislerinden ürettiklerini kaydetti.

Yıldırım, "Yaklaşık 600 ürünü kendi tesis ve reçetemizle üretiyoruz. Ramazan için bütün tedbirlerimizi aldık. Ürün arzı konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmadan vatandaşımıza hizmeti sunacağız. Yıl sonuna kadar tüm Türkiye sathında vatandaşlarımız ile kucaklaşmış olacağız. Bunun heyecanını şimdiden yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in okuduğu duanın ardından marketin açılışı yapıldı.

Programa, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Arslan ile şirket yöneticileri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR