YAŞAM

Türkiye’de kuraklık olmaz!

Jeoloji Mühendisi ve Yeraltı Su Kaynakları Uzmanı Fahri Çelik, Türkiye’de kuraklık ve kıtlık olmayacağını söyledi

Türkiye’de kuraklık olmaz!
10-03-2022 09:42
10-03-2022 09:44
MARDİN

Mardin’de yukarı Mezopotamya ovasında ve kırsal alanlarda, modern cihazlarla garantili yeraltı suyu bulduklarını ifade eden Jeoloji Mühendisi ve Yeraltı Su Uzmanı Fahri Çelik, 100 yıla kadar ülke genelinde kuraklık ve kıtlık yaşanmayacağını ileri sürdü.

Türkiye genelinde yer altında belli derinliklerde hareketli su bulunduğuna dikkat çeken Fahri Çelik, mevcut su rezervinin ülkeye 100 yıl yeteceğini söyledi.

 Modern tarıma geçilmeli

Tarımda Avrupa ve İsrail standartlarına geçilmesi durumunda, Mardin, Urfa ve Konya   ovasının dünya ülkelerini besleyecek kapasite ve yapıda olduğunu kaydeden Fahri Çelik,” 100 yıl yağmur yağmasa bile ülkemizde ve Mardin’de kuraklık ve kıtlık yaşanmayacağını söyleyebilirim. Ülkemizin her bölgesinde yer altında hareketli su kaynakları mevcut. Önemli olan bu kaynakların yerinde ve iyi kullanılmasıdır. Tarımda da çeşitliliğe gidilmeli, Avrupa ve İsrail modelleri örnek alınmalıdır. Türkiye’de tarım arazileri yapılaşmadan uzak tutularak, modern tarıma yapılırsa dünyayı doyuracak tarımsal alana sahibiz” dedi.

   Fahri Çelik, sondaj çalışmaları öncesi vatandaşların mutlaka mühendislik hizmeti almaları tavsiyesinde bulundu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR