YAŞAM

Üreten ve Güçlenen Mardin Konferansı

Mardin'de Proje Sistemi ile Ekonomik Kalkına Konferansı verilecek.TRC3 Bölgesi’nin kalkınmasına ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması hedefleniyor.

Üreten ve Güçlenen Mardin Konferansı
17-06-2023 06:37
17-06-2023 06:55
MARDİN

     MKA Kalkınma ve Proje Ajansı tarafından  AB destekli verilecek  konferansta    TRC3 bölgesi Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt İllerinin bulunduğu ve altıncı bölge dediğimiz ekonomik kalkınmanın en fazla destek aldığı illerde Sanayi teknoloji bakanlığının yatırım teşvik destekleri, KOSGEB, Turizm, Kırsal kalkınma ve bölgenin kalkınması yönelik diğer destek programlarının uygulanması noktasında Mardin ilimizde güçlü bir çalışma düzenlemek. Bu konferans ile beraber yurt içi ve yurt dışında Ab fonlarının bölgede uygulanması için de yatırımcıları teşvik etmek. Yol gösterici yöntemlerle bölgede üretici bir çalışma sahası yaratmak dolayısıyla üretim yapan, ülke ekonomisine güç kazandıran bir bölge ekonomisini yaratmayı amaçlıyor.

   Yapılan açıklamada konferansın gerekeçesi ise şöyle "

Türkiye`nin  Kalkınma  destek  planı  kapsamında,  üretici  bir  ekonomik  sisteme  geçiş noktasında bir takım destek paketleri yürürlüğe girdi. Çalışma programlarının hazırlanmasına yönelik geçmiş uygulama tecrübeleri dikkate alınarak yeni bir vizyonla birlikte birtakım desteklerin daha etkin doğru bir şekilde uygulanması kararlaştırılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım teşvikleri, KOSGEB, Turizm, kırsal kalkınma destekleri, Ticaret bakanlığı, Avrupa birliği projeleri, kalkınma ajansları destekleri ile bölgesel ve ulusal programlarla düzenli bir kalkınma hedeflenmektedir. Destek programlarının yatırımcıya sağlamış olduğu olduğu destek ile planlanan destek oranları farklıdır. Reel kapasitesinin altında karşılık görülmektedir. Bu destek programlarının yatırıma dönüşme oranı yaklaşık olarak sadece %25 durumundadır. %75 yakın yatırımcı ise yetersiz bilgi, bürokratik karmaşalar ve yanlış yönlendirmelerden dolayı talep dahi etmemektedirler."

  Konferan 21 Haziranda Artuklu İlçe Gençlik ve Spor İl  Müdürlüğü spro salonunda yapılacak.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR