SAĞLIK

Uzm. Dr. Al Alternatif Tıp İle hastalarını tedavi ediyor

Uzun yıllar kamu ve özel hastanelerde yöneticilik ve uzman doktor olarak görev yapan Anestezi Uzmanı Dr. Emine Al, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları ile hastalarına şifa dağıtıyor.

Uzm. Dr. Al Alternatif Tıp İle hastalarını tedavi ediyor
20-10-2022 08:46
20-10-2022 18:06
MARDİN

         Kamu ve özel hastanelerde uzun süre yöneticilik ve uzmanlık yapan Anestezi Uzmanı Dr. Emine Al,  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) ile hastalarını tedavi etmeye başladı.

     Sülük tedavisi, Hacamat, Ozan ve Akupunktur uygulamaları ile hastalarına hizmet verdiğini, geri dönüşlerin ise memnuniyet verdiğini aktaran Uz. Dr. Emine Al, Çin’de 5 bin yıldan beri geleneksel ve tamamlayıcı  tıp uygulamalarıyla hastaların tedavi edildiğini söyledi.  Uzm. Dr. Al Avrupa ülkelerinde yüksek maliyetlerle verilen GETAT hizmetlerini uygun fiyatlarla hastalara sunduklarını altını çizerek “ Son zamanlarda Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen hastalarımız var “ dedi

     Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları eğitimini  İstanbul’da adlığını belirten  Uzm. Dr. Emine Al “ Eğitimi almadan önce alternatif tıp uygulamalarına farklı bir bakış açısı ile bakıyordum. Eğitimini alıp uygulamalarına ve sonuçlarına tanık olunca düşüncem değişti.” şeklinde konuştu

       Sülük Tedavisi bir mucize

Günümüzde bir çok hastalıkta  sülük tedavisinin kullanıldığını söyleyen Dr.Al “Tıbbi sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emmekle tedavi yapmazlar. Tedavi edici özelliği emdikleri kanın miktarına değil, kan emerken vücuda verdikleri salgıda gizlidir. Salgı 120’nin üzerinde biyoaktif madde içerdiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Vücuda salgılanan maddeler, kanın pıhtılaşmasını, pıhtılaşan kanın eritmesini, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici gibi mucizevi etkilere sahiptir.” Diye konuştu.

    Ozan Tedavisi ile organlar  yenileniyor

Ozon tedavisi ile bir çok hastalığı bertaraf ederken, cilt yenilenmesi ve bir çok organ üzerindeki yenilenme etkisi bilimsel verilerle kanıtlandığına dikkat çeken Dr. Emine Al “Ozan hücre ve dokulara giden kan dolaşımını arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirirken, organların ve iç salgı bezlerinin metabolik süreçlerini hızlandırır. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirerek Alzheimer’i önler, incinmiş kasları iyileştiren, kronik yorgunlukları gideren bir etkisi var. Cilt yenilenmesinde, gençlik yılarında kalan sivilce leke ve güneş yanıklarının da giderilmesinde sonuç veren bir tedavi yöntemidir ” Dedi.

      Akupunktur Çin’de 5 bin yıldır uygulanıyor

 Akupunktur uygulamalarının Çin’de daha sora da Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinden sıklıkla kullanıldığını ifade eden Dr. Al “Akupunktur, vücuttaki belirli noktalara iğne ile uygulanıyor. Vücuttaki enerji dengesizliklerini düzeltmeye odaklanmış bir tıbbi protokoldür. Geleneksel olarak hastalığın önlenmesi, teşhisi ve tedavisi ile sağlığı iyileştirmek için kullanılıyor” şeklinde konuştu

       Merdiven altı alternatif tıp uygularını zararlı olabilir

  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının, bu işin eğitimini almış uzmanlar tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekerek “ Doktor da olsanız,  eğitimini almadıysanız GETAT tedavisini yapamazsınız. Çünkü ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Ortamın hijyen olması ve uygulamanın uzman tarafından veya uzman gözetiminde bu işin eğitimin almış kişiler tarafından yapılması gerekir. Hacamat, Ozon, Sülük  ve Akupunktur tedavileri gerektiği gibi yapılmadığı zaman ciddi sorunlar yaratır. Sülüklerin birkaç kişinin tedavisinde kullanıldığı söylenti de olsa düşündürücü ve rahatsızlık vericidir. Hastalara Merdiven Altı uygulama ve tedaviden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR