YAŞAM

Uzman Doktor Nihat Özkan

Siyaset, Ekonomi, Strateji, Araştırma (SESA) Düşünce Oluşumu Yönetim Kurulu Başkanı, Araştırmacı yazar Sedat Eriş, Dermatoloji Uzmanı Dr. Nihat Özkan'ın başarı öyküsünü yazdı.

 Uzman Doktor Nihat Özkan
06-06-2021 15:50
06-06-2021 15:57
MARDİN

Siyaset, Ekonomi, Strateji, Araştırma (SESA) Düşünce Oluşumu Yönetim Kurulu Başkanı, Araştırmacı yazar Sedat Erişten 5 gün sürecek Önemli bu yazı dizisi 9 Haziran Çarşamba Gününden itibaren Gazetemizde yayınlanacak

Doktor Nihat Özkan Başlıklı makaleler dizisinde yazar özel bir kimlik ve kişiliği inceliyor

Doktor Nihat Özkan başlıklı makaleler serisinde bir kişilik portesini irdeleyen Sedat Eriş Gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Kaderin garip bir cilvesi sonucunda yıllarca önce tanıştığım fakat uzun süre yüzünü göremediğim Doktor Nihat Özkan Bey ile geçen günlerde ve tamamen tesadüfi bir olay neticesinde Dostum, Kardeşim Mehmet Çelik vasıtasıyla Ankara’da bir araya geldim.

Evet, yıllarca önce yüzeysel olarak tanıdığım güzel insan Doktor Nihat Özkan ‘ı daha yakından tanıma fırsatım oldu.

Bizler hayatta iken yaşayan özel insanları anlatmayı pek beceren bir toplum değiliz.

Değerlerimizin kıymetini ancak onları fani hayata yolcu ettikten sonra anlamaya başlıyoruz ama işte o zaman iş işten çoktan geçiyor.

Bu bağlamda toplumsal hafızamız son derece zayıf.

Özel, Değerli ve çok yönlü insanları onlar hayatta iken anlatmak ve tanıtmak bence çok önemlidir.

Zira özel olan bazı değerleri topluma sadece tanıtmıyor aynı zamanda gelecek nesillere bu rol model insan öykülerini anlatırken onlarında kişilik ve karakter gelişimlerine katkı sağlıyoruz.

“İnsanları tanımak ve anlamak çok zor bir iştir. Tanıdığınız bir insanın yeteneklerini keşfetmek ise imkânsıza yakın bir zorluktadır. Böyle bir insanı fark ettiğiniz de ise bir an durmadan, duraksamadan o insana ‘sen bir değersin’ demekten çekinmeyin” der bir İslam âlimi

Sonuç olarak şunu belirteyim;

Bugüne değin makaleme konu edindiğim kimlikleri, kişilikleri yazdığımda bu şahısların çoğu yazdıklarımdan haberdar değillerdi. Bu böyle olmalıydı zira onlarla alakalı görüşlerimi gün yüzüne çıkardığımda yazdıklarım beni bağlıyordu.

Bugün ülkemiz insanlarının çoğu, bardağa sürekli boş tarafından bakarak acımasız eleştiri yapmayı seviyor, sıra dışı insanlara  alabildiğine yüklenmekten kendimizi alamıyoruz.

Hayatımda geçirdiğim tüm deneyimler ve bilgiler ışığında, bugün şu gerçekliğe tüm kalbim ve kalemimle imza atıyorum.

Herkesin bir öyküsü vardır.

Doktor Nihat Özkan hayat hikâyesini, onun hekimlik deneyimlerini, Ülkemiz ve bölgemizde yaşanan olaylarla alakalı hadiseleri ondan dinledikçe onun bulunduğu yer ve konumun asla tesadüfe dayanmadığını, Şans faktörünün ise bu hayat hikâyesinde yer almadığına tanıklık ettim.

Doktor Nihat Özkan başarı öyküsünün temelinde tırnaklarla kazınarak yoğun emekle örülmüş bir yaşam dizisini gördüm.

Doktor Nihat Özkan,  fani dünyada kendi çapında yakaladığı başarılara rağmen geçmişinden kopmadan ve Ülkenin içinde yaşadığı realiteden, uzaklaşmadan ve Güneydoğu coğrafyasından memleketi Mardin’den   yaşadığı anılar kesitlerini böbürlenmeden ifade etmesi tevazuunun en güzel örneğini ortaya koyuyordu.

Hiç şüphesiz ki Bu manada konu objem olan bu kimlikler konusunda duygu ve düşüncelerimde abartıya kaçmadan ve üçüncü gözle yaptığım anlatımlarımda her zaman yanılgı payımı gözden ırakta tutmadım.

Önümüzdeki 5 gün içerisinde Doktor Nihat Özkan kişiliğinin bende bıraktığı yansımaları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.”

 

 

 

 


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR