YAŞAM

Vali Akkoyun “ Önce Huzur

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, huzur ortamının olmadığı yerde, hizmetin de olamayacağını söyledi.

Vali Akkoyun “ Önce Huzur
29-09-2023 09:03
29-09-2023 09:09
MARDİN

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, hayırlı olsun ziyaretine giden gazetecilere, önceliklerini  ve hizmet anlayışını anlattı, gazetecilerden doğru habercilik noktasında destek istedi.

           Mardin Valiliğine atanan Vali Tuncay Akkoyun ziyaretleri kabul etmeye devam ediyor. İlçe ziyaretlerini, iş insanları ve vatandaş buluşmalarını sürdüren Vali Akkoyun, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Adana Avuka, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş, İletişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Mardin Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Akgül, Radyo Zergan İşletmeci ve Sahibi Yılmaz Çiçekana,  Midyat Hür Haber Muhabiri Süleyman Tunç ve Midyat AA Muhabiri Selahattin Erol’u  Valilik Dara Toplantı salonunda kabul etti. Gazetecilerle tanışma faslının ardından, Vali Akkoyun önceliklerini sıraladı, hizmet akışında meydana gelen aksaklıkların basın mensupları tarafından dile getirilmesinden memnuniyet duyacağını ifade etti.

           Önceliklerimizin başında huzur gelir

 Vali Akkoyun, huzur ve güvenin olmadığı yerde, hizmetin de olmayacağına dikkat çekerek “ Mardin de huzur sağlanmış, huzurlu bir şehir haline gelmiştir. Huzurun ve güvenin olmadığı yerde hizmetin olmayacağını biliyoruz. Önceliklerimiz başında terörle ve uyuşturucu ile mücadele gelir. Koordineli ve planlı olarak terör ve uyuşturucu ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu işin organizatörlerine dönük kararlı bir mücadelemiz var. Mardin il genelinde uyuşturucuya karşı etkili bir mücadele vermeye devam edeceğiz “ dedi.

         Gençlerimizi zehirlemek isteyenlere izin vermeyeceğiz

  Okul bahçelerinde ve etraflarında sürekli denetim ve kontrollerin yapıldığına dikkat çeken Vali Akkoyun” güvenlik birimlerimiz, okul bahçelerinde, okul önlerinde ve etraflarında sürekli olarak  kontrol  hizmetlerini sürdürüyorlar. Okul yöneticileri, aileler ve öğrencilerle işbirliği yaparak, uyuşturucu ve teröre boş alan bırakmayacağız. Gençlerimizi zehirlemek isteyenlere karşı tavrımız nettir. Müsamaha ve müsaade etmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

    Hizmet Yürütümünde  herkes sorumluluk almalı

   Bazı hizmetlerin yürütümünde sorumluluk alınmaması durumunda sürenin uzayacağını kaydeden Vali Akkoyun, istimlaklerde bire bir görüşmelerin sorunları çözüme kavuşturabileceğini söyledi. Akkoyun “ Kaymakamlarımızın ve yetkili hizmet birim amirlerinin sorumluluk ve inisiyatif kullanmaları gerekir. Boğazına bir şey girmiyorsa, Devleti zarara sokmuyorsa ve birilerini nemalandırmıyorsa, amaç ve hedef vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak ise arkadaşlarım çekinmeden karar verip hizmetlerini yürütsünler. Bu hizmetleri yürütürken bizi de arkalarında görecekler “ dedi.

         Şehir Stadı tamam, Çevre yolu projesi yakında

Başlatılan çalışmalara hız verildiğini ifade eden Vali Akkoyun, temel sorunların başında gelen çevre yolu projesinin yakında hayata geçeceğini aktardı. Akkoyun “ Mardin içine acil ihtiyaç olan Şehir Stadı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof.Dr. Vedat Işıkhan’ın destekleriyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aktar. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile donanımlı bir şehir stadı için çalışmalar başlatıldı. Mardin’in öncelikli ve hayati önem taşıyan ihtiyaçlarını kararlılıkla gidermeye gayret göstereceğiz. Bu konu vatandaşımız bilgilendirmede hizmetteki aksamaları hatırlatmada siz basın mensuplarına da görev düşüyor” şeklinde sözlerini sürdürdü

          Kültürel Değerler korunacak, şehir gerçek kimliğine kavuşacak

  Mardin’in tarihi dokusunun ve kültürel değerlerinin korunacağının altını çizen Vali Akkoyun “Mardin’in tarihi dokusunun korunması ve şehrin gerçek kimliğine kavuşması için cadde, sokak ıslah ve iyileştirme çalışmalarımız devam edecek. Hizmette önceliğimiz vatandaş memnuniyetidir. Vatandaşımızın mağdur olacağı, mutsuz olacağı çalışmalar bizi de rahatsız eder”  dedi.

      Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Mardin’in kalkınması ve vatandaş odaklı yapılacak hizmetlerin destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirterek, gazetecilere sıcak ve samimi karşılayan Vali Akkoyun’a teşekkür etti.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR