YAŞAM

Vali Akkoyun “Temiz Çevre Temiz Mardin" seferberliğine katıldı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun "Temiz Çevre, Temiz Mardin" kampanyasına katıldı,

Vali  Akkoyun “Temiz Çevre Temiz Mardin" seferberliğine katıldı
05-10-2023 18:20
05-10-2023 19:00
MARDİN
Mardin'de kentin daha temiz ve hijyenik olması için valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin desteğiyle tarihi alanlarda temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Valilik ve Mardin Büyükşehir Belediyesince 'Temiz Çevre Temiz Mardin Projesi' kapsamında temizlik seferberliği başlatıldı.
Merkez Artuklu ilçesinde sit alanındaki Cumhuriyet Meydanında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun öncülüğünde, valilik ve belediye, muhtar, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler temizlik çalışması yaptı.
Etkinlikte konuşan Vali Akkoyun, bir çok medeniyeti bünyesinde barındıran Mardin'in, dünyanın göz bebeği şehirlerden biri olduğunu söyledi.
Hem tarihi ve kültürel yapıyı koruma, hem de ekonomik, tarım, sanayi ve eğitim gibi bir çok alanda daha güzel ve kaliteli hizmet verme gayretinde olduklarını aktaran Akkoyun, şunları söyledi:
" Bunları yaparken Mardin’imizin temizliği çok önemli. Mardinli hemşerilerimiz çevre duyarlığı konusuna gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Biz bugün burada örnek alınacak bir faaliyete başlıyoruz. Kıymetli milletimizle “Temiz Çevre, Temiz Mardin” diyoruz. Bu seferberlik içerisinde Mardin caddelerinin, sokaklarının temizliği ve bakımı konusunda büyük bir çalışmanın başlangıcını yapacağız. Bu sadece Mardin merkezle sınırlı kalmayacak. Bütün ilçelerimizi kapsayacak bir çalışma olacak."
 Temizlik kampanyasına Artuklu İlçe Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ve öğrenciler katıldı.
 Vali Akkoyun, çarşı pazar gezerek esnaflarla sohbet etti,sorunlarını dinledi.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR