YAŞAM

Vali Demirtaş, Öğretmenler Günü Programında Konuştu

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen öğretmenler günü programına katılarak burada bir konuşma yaptı.

Vali Demirtaş, Öğretmenler Günü Programında Konuştu
24-11-2021 12:21
24-11-2021 12:22
MARDİN
İl Protokolünün yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı programda Vali Demirtaş,  yapmış olduğu konuşmasında öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.
Öğretmenler için ‘’Sevginin, Şefkatin ve Sabrın Ustaları’’ tabirini kullanan Vali Demirtaş;
‘’Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarlarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle bu gerçeğin altını çizmiş; yeni neslin ihya ve inşa vazifesini öğretmenlere ihdas etmiştir. Bununla birlikte öğretmen, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. O, yarının temelini attığı gibi değerli kişilik hamuruna da şekil verir. İnsana her koşulda doğru olmayı, dik durmayı; iyinin, güzelin yanında saf tutmayı ve insanları sevmeyi öğretir. Ve o sebeple bir insanın hayattaki en büyük şansı, iyi bir öğretmenin talebesi olmasıdır’’ dedi.
Vali Demirtaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
‘’Bizler, şefkat ve merhamet medeniyetinin mensuplarıyız. Tarihin her döneminde bu topraklarda yaşayan insanlar dini, dili, kültürü farklı olsa da bir ve beraber olmayı başarmış; aynı hedefe, aynı geleceğe yürümüştür. Bugün de necip milletimizin, muasır medeniyet yürüyüşünde istikbalin parlayan yıldızı olması, sizlerin sayesinde gerçekleşecektir. Sizler, evlatlarımızı bu minval üzere en iyi şekilde yetiştirecek; dünyanın bütün çiçeklerinin en güzel kokuları yaymaları için gece gündüz demeden çalışacaksınız. Sizler, insanoğlunu eğitmek, yetiştirmek ona bilmediğini öğretmek gibi, gerçekten kutsal bir mesleği icra etmektesiniz. Bilmelisiniz ki gücünü maziden alan, geleceğe güvenle bakan nesilleri, sizler inşa edeceksiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, karakterli, ahlaklı, bilgili, vatansever, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı bireyler olarak sizler yetiştireceksiniz. En başta milletimizin kutlu medeniyet yolculuğunda genç nesillerin yolunu aydınlattığınızı bilmelisiniz. Çalışmaktan, üretmekten, kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyleri öğrenmekten hiçbir zaman vazgeçmemelisiniz. Öğretmenlik gibi mevzuat ve mesaiye sığdırılamayacak bir meslekte, yüreğinizi işin içine koymadan, vicdanınızı rehber edinmeden yol alamayacağınızı aklınızdan çıkarmamalısınız.’’
Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Daha sonra göreve yeni başlayan genç eğitimciler adına öğretmen Melisa Ceylan da bir konuşma gerçekleştirdi.
Göreve yeni başlayan öğretmenler yemin törenini icra ettikten sonra Okay Yaşar Anadolu Lisesi öğrencisi Fdime Çaça Bahar ve Gelincik adlı şiirini okudu.
Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildikten sonra program müzik dinletisiyle devam etti.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR