YAŞAM

Vali Demirtaş, Savur İlçesinde Vatanlarla İftar açtı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Savur ilçesinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Demirtaş, Savur İlçesinde Vatanlarla İftar açtı
19-04-2023 01:22
19-04-2023 01:31
MARDİN

         Ramazan ayının manevi ikliminde toplumun değişik kesimleriyle buluşmaya devam eden Vali Mahmut Demirtaş, iftar programında Savur ilçesinde vatandaşlarla orucunu açtı.

İftar programı öncesinde Vali Demirtaş,  Prof. Dr. Aziz Sancar isminin verildiği İlçe Halk Kütüphanesinin açılış kurdelesini, Kaymakam Muhammed Kaya ve protokol üyeleri ile keserek hizmete açtı.

Kütüphane içerisini gezerek incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, kitap okuyan çocuklarla bir süre sohbet edip “Mardin’den Nobel’e Uzanan Bir Başarı Hikayesi Aziz Sancar” isimli kitap hediye etti, kütüphanede emeği geçen herkesi tebrik etti.

Daha sonra Vali Demirtaş, “Süt Sağım Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi” çerçevesinde çiftçilere süt sağım makinesi dağıtımı yaparak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Demirtaş, ardından Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar yemeğinde  vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Demirtaş, iftar öncesi vatandaşların masalarını gezerek kendileri ile bir süre sohbet etti, hatırlarını sorarak ramazan ayını tebrik etti.

 Kaymakam Muhammed Kaya bir  teşekkür ve selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan Vali Demirtaş, ramazanın birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirtti.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından yoğun yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle ramazanın buruk karşılandığını kaydeden Demirtaş, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör Vali olarak görev yaptığı döneme değinen Vali Demirtaş, “Bir taraftan arama-kurtarma çalışmaları bir tarafta çadır kentler ve konteyner kentler bir taraftan da kalıcı konutların temellerini attık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok kısa zaman içerisinde olaya hakim olduk. Ve vatandaşlarımıza ciddi bir şekilde yardım ettik. Şuanda Nurdağı’nda kalıcı konutlar tamamlanmak üzere. Bu bayramda vatandaşlarımız kalıcı konutlara taşınmaya başlayacaklar. Ülkemizin, devletimizin ne kadar güçlü, milletimizin ne kadar büyük olduğu buradan çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Devlet - millet dayanışması da mükemmel bir şekildeydi. Milletimiz yardımlarını asla esirgemedi. Milletimize şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

İftar programına, Vali Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Kaymakam Muhammed Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Hüseyin Aydın, MBB Daire Başkanları, İlçe Emniyet Amiri Gamze Erciyas, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR