YAŞAM

Diyarbakır'ın Ramazan Hocası Öldürüldü

Ramazan Hoca Lakabı ile tanınan Ramazan Pişkin, Diyarbakır'da Ulucamiye yıllarca ücretsiz hizmet etmiş, Elazığ Akıl ve Sinir Hastalıkları hastanesinde bir süre yattıktan sonra İstanbul'da bir çay ocağı işletmeye başlamıştı. Diyarbakır Ulu Camisine gidenlere göre veli, kimilerine göre de veli olarak tanınan Ramazan Hoca İstanbul'da öldürülmesi büyük tepkilere neden oldu.

Diyarbakır'ın Ramazan Hocası Öldürüldü
01-02-2024 06:45
01-02-2024 06:54
MARDİN

Sosyal Medyada gündem olan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinden Ramazan Pişkin, nam-ı diğer Ramazan Hoca 8 aydan bu yana yaşadığı İstanbul’da öldürüldüğü haberi gündeme oturdu.

İstanbul Valiliği, Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı(Ramazan Pişkin) öldüren şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, bugün İstanbul Fatih’te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü.

 Kocamustafapaşa Caddesi'nde çay ocağı işleten Ramazan Pişkin, iş yerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Pişkin ağır yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Pişkin, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Valiliğin açıklaması

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Pişkin'i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

Cenaze Diyarbakır'da toprağa verilecek

 Ramazan Pişkin'in akrabaları basına yaptıkları açıklamada "Ramazan hocanın, bıçakla yaralandığını, hastaneye kaldırıldığını, ondan sonra hayatını kaybettiğini duyduk. Hastaneden  Adli Tıp'a getirilmiş. Yapılacak otopsinin ardından cenazemizi teslim alıp Diyarbakır'da toprağa vereceğiz, faillerin en yakın zamanda yakalanacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

  


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR