YAŞAM

Yeşilli’de 15 Temmuz Coşkusu

Mardin’in Yeşilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının 5. yılı münasebetiyle Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesi tarafından Kent Park’ta düzenlenen, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenleri düzenlendi.

Yeşilli’de 15 Temmuz Coşkusu
16-07-2021 00:17
16-07-2021 00:37
MARDİN

Mardin’in Yeşilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının 5. yılı münasebetiyle Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesi tarafından Kent Park’ta düzenlenen, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenleri düzenlendi.

Törene, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, İlçe Emniyet amiri Cengiz Sarar, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Aycan Ayan, Ak Parti İlçe Başkanı Şahabettin Şafak,  siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 20.00’da Yeşilli Kent Parkta başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.

"Bu millet, bu devlet, bu ülke kolay bir lokma değil"

Programda 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Yeşilli ve Mardin’in dik duruşuna dikkat çeken Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir; bu milletin, bu devletin, bu ülkenin kolay bir lokma olmadığını söyledi.

Demir, “Selam olsun 15 Temmuz şehitlerine, selam olsun 15 Temmuz gazilerine, selam olsun Nene Hatunlara, selam olsun tüm kahraman askerimize, polislerimize selam olsun o gecede dimdik ayakta duran Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Selam olsun şanlı bayrağımıza. Selam olsun Milli birliğimize. 15 Temmuz’da ne oldu. Alçaklar bütün ulusumuza saldırdılar. Bizi Irak gibi karıştırmak istediler. Gözlerini petrolümüze, topraklarımıza göz diktiler. Bizi Suriye gibi bölmek istediler. Ama asla başaramayacaklar. 15 Temmuz’da o alçaklar haddini aştılar. Ama aziz milletimiz bunlara gereken haddi bildirmiştir. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bir birimizden ayıramayacaksınız. Asla başaramayacaksınız.15 Temmuz bu dünyaya verilmiş bir mesajdır. Yüce rabbinden dilerim bir daha 15 Temmuz bir daha göstermesin. Rabbim birlik ve beraberliğimiz bozmazsın. Terörün dini imanı ırkı yoktur. Hepsi aynı kaynaktan besleniyor. Ama asla bunu başaramayacaklar. “

 "15 Temmuz demek, Anadolu geçilmez demektir"

15 Temmuz tarihinde bu milletin yeniden bir tarih yazdığını belirten Belediye Başkanı Demir, 15 Temmuz’un Anadolu’nun geçilmeyeceğinin yeniden kanıtlandığı bir tarih olduğunu söyledi. Demir, "15 Temmuz demek Anadolu geçilmez, milli irade yenilmez, Kuran-ı Kerim asla ortadan kalkmaz demektir. Darbe girişiminin 5.ci yıl dönümünde hainlere birliktelik mesajı verdik. Bu mesaj 15 Temmuz’da verilmiş ve her zaman verilecek” ifadelerini kullandı

Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz

Törende daha sonra bir konuşma yapan  Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk,  FETÖ’nün hain darbe girişimine vurgu yaparak, “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 darbe girişimi üzerinden 5 yıl geçti.Öncelikle o geceyi aydınlığa kavuşturan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. “dedi

15 Temmuz her şeyden önce tarihin tanıklık olduğu eşi ve benzeri olmayan tarihi bir destan olduğunu vurgulayan Kaymakam Öztürk,”  Tarihimizde pek çok destan bulunan azizi milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile o gece ülkemizi sokaklarını caddelerini meydanlarını doldurdu. Göğsünü kurşunlara uçaklara tanklardan atılan bombalara göğsünü siper ederek yazdığı destanlara bir yenisini ekledi. Yüzyıllarca yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. Şanlı tarihimizde ve milletimizin vicdanında menfur bir leke olarak yer edinen 15 Temmuz 2016 günü, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sirayet etmiş bir grup FETÖ/PDY terör örgütü mensubu hain tarafından, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını, milli irademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istikbalini hedef alan hain bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir. Bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.  İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize.  Ruhları şad olsun. 251 Vatandaşımızın şehit olduğu ve 2194 Vatandaşımızın gazi olduğu 15 Temmuz Demokrasi Zaferini ve Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve her zaman hatıralarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Törenden sonra vatandaşlar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı

15 Temmuz dolasıyla ilçe Kent Parkta düzenlenen etkinlikte Kuran Kerim tilaveti ardından öğrenciler günün anısına çeşitli şiirler okudu. Daha sonra sahneye çıkan Mevlana ilahi gurubu da bir birinden güzel ilahiler okuyarak geceye ayrı bir renk kattı. Geleneksel çorba ikramından sonra program gece saat 00.13’te selaların okunmasıyla devam etti. Gecenin sonunda ise anma törenine katılan vatandaşlar hep birlikte Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü düzenledi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR