USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KIZILTEPE"DE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ..

07-06-2019

Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.

            Sivil toplum kuruluşları oda sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

            Sivil toplum kuruluşları özgür düşünceye yönelik atılımlar yapmak ve toplumun bireylerinin bu atılımlara aktif katılımını sağlanması ile birey ve toplum bilincinin oluşturulmasını sağlamaya  yönelik çalışmalar yapmaktadır.

           Sivil toplum örgütleri kendi aralarında sendika ve dernekler olarak federasyon veya konfederasyon olarak da örgütlenirler.

             Bir ülkede sivil toplum örgütleri güçlü şekilde örgütlenmişse o ülkenın çöküşü asla söz konusu değil.

            Avrupa´da her yüz insandan 95 i sivil toplum kurumu olarak örgütlüdür.

Her örgütlü insanı ayda 10 gününü gönülülük temelinde sivil topluma hizmet etmek için bedava çalışmakta ve topluma hizmet etmektedır.

KIZILTEPE"DE SİVİL TOPLUM ORGÜTLERİ!

            Mardin genelinde yanlış değilsem bine yakın, ilçemiz Kızıltepe´de ise iki yüz eliy? yakın sivil toplum örgütü vardır.

          Bu dernekler topluma veya Kızıltepe halkına  hizmetin neresinde?

          Bu dernekleri veya sivil toplum örgütlerini kuranlar başını iki dizinin arasına koyup, vicdan muhasebesini yaparak düşünüp misyonunun ve görevlerini  yerine getirebiliyormuyum sorusunu sormasın gerekmiyor mu?

           Ama maalesef benim kanaatime göre dernekleri, kendi kariyerlerini ve bir yerlere gelmek için kuranların sayısı fazla..

             ?ızıltepe"de iki yüz elliye yakın mevcut derneklerin yarısı birlikte  dayanışmayı kolektif çalışmayı bırak bu derneklerin yarısı birbiriyle barışık değil.

             Bazıları tarafından derneklerin ilişki iletişim sosyal dayanışma adı altında toplantı düzenleniyor, kendine yakın dernekleri çağırıyorlar. Kendilerinden olmayan dernekleri davet edilmiyor.

             Eğer sivil toplum bunu yapıyorsa o zaman siyasi partilerden, belediyelerden, ve mülki amirlerden niye beklenti içerisinde oluyorsunuz?

Kızıltepe´ye ve Kızıltepe halkına çağrım.

           Sivil toplum örgütleri amme hizmeti yapan sivil kurum ve kuruluşlar sizleri amacında ve Kızıltepe´ye hizmet  amaç ve misyonunda olmayan dernek ve federasyonları sorgulamaya  eleştirmeye ve  tartışmaya çağrıyorum.

 Ben bir siviltoplumcu, bir yazar gazeteci olarak her zaman her yerde ve her platformda eleştiriye, öz eleştiriye açığım

Kızıltepe´ye sevgi ve saygılarımla.