USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Millet kararını verdi ve AK Parti dedi

03-11-2015

Millet kararını verdi AK Parti dedi
 
Selahattin Erol
 
Türkiye, 7 Haziran seçimlerinde sandığa gitti ve koalisyon istedi. Ancak partililer ne hikmetse anlaşamadı ve yanlışın faturasını yine millet ödedi.
 
Büyük yatırımlar durdu, piyasalar dibe vurdu, terör azdı, sanayicide umutsuzluk hâkim oldu! Dolar, avro, altın yükselişe geçti, borsa düştü.
 
Yapılan koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı! Muhalefetteki Partiler (CHP, MHP, HDP) ülkeyi karanlığa sürüklemek için ellerinden geldiğini yapmaktan geri kalmadı.
 
7 Haziran´da çıkan sonuç, hem milleti, he hem siyasi çevreleri, hem iş dünyasını, hem bölge ülkelerini gerdi. Germekle kalmadı bir belirsizlik ortamı hakim oldu.
 
Millet olarak umutlar bitmek üzereyken, 5 ay aradan sonra seçimlere gidildi. Ve 1 Kasım Genel seçimleri yapıldı. Ve millet olarak kararını sandıkta verdi ve istikrar ve güven istedi.
 
AK Parti´nin tek başına iktidar olarak çıkması, hem iş dünyasında, hem de piyasalarda, hem de bölgesinde güven sağladı.
 
Dünyada kriz ortamının yaşandığı bir dönemde güçlü siyasi istikrarla hem piyasalara hem de ekonomiye güven getirdi.
 
Orta ve uzun vadede Türkiye´nin tekrar ihracatta artış hızını yakalayacağı günleri bekleniyor.
 
Yeni dönemde reformlar da hız kazanacağı gibi, durgunlaşan yatırımlar ivme kazanacak.
 
Siyasi partilerde durum ise özetle, 1 Kasım seçimleri, kim ne derse desin HDP, PKK terörü yüzünden oy kaybetti. İlçelerde kurulan hendeklere, barikatlara ve en önemlisi öz yönetim ilan eden başkanlara ve siyasilere göz yumması etkili oldu.
 
MHP´nin oy kaybında ise, Devlet Bahçeli´nin önemli bir rolü olduğu gibi "hayır" politikası etkiledi. Tuğrul Türkeş ve Merak Akşener´in partiden dışlanması ayrı bir etkili oldu?
 
CHP´nin oy yüzdesi 25.4 oldu. CHP 7 Haziran´a göre 2 milletvekili daha kazandı. Ama bu yeterli değil. Bugün geldiğimiz noktada CHP, halktan kopmuş, muhalefet etme niteliğini ve yeteneğini yitirmiştir. Bu gerçeği görmeden, CHP´nin başarılı olma olanağı yok gibi.
 
Sonuç itibari ile 1 Kasım seçimleri için AK Parti, CHP, MHP ve HDP´in mecliste olması, çok önemli ve milletin beklentisi oranındadır.
 
Millet AK Parti´yi tek başına iktidar yaptığı gibi, muhalefet partilerinin de görev verdi. Beklenen odur ki halk çoğulcu demokrasi ve çok seslilikten yana tercihini yaptı.
 
Millet muhalefete dış ve iç politikada hükümetin atacağı adımlar önemli görevler verdi.
 
Bu bağlamda partiler; milleti, halkı, ayrıştırmadan, germeden politika üretmeleri beklentisi içerisindedir.
 
Atılacak her olumlu adımda hükümetin yanında olduklarını göstermeleri ve destek vermeleri gerekir. Atılacak her olumsuz adımda da, ortamı germeden bunu halkın anlayabileceği bir üslup ve dil ile millete ve halka anlatmaları olacaktır.  
 
Bu ülkede hepimiz birlikte yaşıyoruz.
 
Mardin´den bakıldığında ise Türkiye´den farklı bir konumda olmadığını göstermektedir.
 
7 Haziran 2015´te yapılan genel seçimlerden HDP 5 Milletvekili, AK Parti 1 Milletvekili çıkarırken, 1 Kasım genel seçimlerinde ise durum AK Partinin 2 Milletvekili çıkarmasıyla durum değişti.
 
Mardin´den AK Partili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, HDP´den, Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora ve Ali Atalan Meclise gidecek.
 
Mardin Milletvekillerini bu bağlamda tebrik ederim. Altı milletvekilimizin Mardin ilimize bol hizmetler etmelerini nasip etsin. Beklentimiz ilimize bir an önce bolluk, bereket ve güzel hizmetler getirmelerdir.
 
Mardin´de Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ezidi ile bu bölgedeki halkların birlikte kardeşçe yaşadığı ve dünyaya örnek teşkil eden bir kenttir.
 
Bunun için herkes şunu bilmelidir ki "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" Çünkü Başka Türkiye yok.
 
Güzel günler yaşamak umuduyla kalın sağlıkla...